Tiden rinner iväg

Inte för att jag uppdaterade ofta innan jag fick barn men nu har jag såklart ännu mindre tid att blogga. Teodor fyller 5 månader om 4 dagar och jag har inte uppdaterat någonting och det resulterar i ett ganska långt inlägg. 
 
Sommaren är nu officiellt över anser jag och Henke har börjat jobbar "på riktigt". Han har varit ledig sammanlagt 7 veckor denna sommar med ett litet brejk i mitten där han jobbade några veckor så vi har haft det väldigt lyxigt, och tur är väl det. 
 
Under en ganska lång period var Teodor väldigt skrikig, han tog i med all kraft han hade och skrek och grät så högt att benen blev röda och när det hade lugnat ner sig så var benen fulla med röda blodutgjutningar, miniblåmärken. Det resulterade i att vi fick skjuta upp hans första vaccinationsspruta eftersom han blev skickad till Huddinge för blodprov så att vi kunde utesluta att någonting var fel.
 
    
 
 
 
Allt stod rätt till och hans värden såg bra ut. Vi slutade sedan med D dropparna i oljeform och köpte de i vätskeform, bytte ut BabySemp Sensipro mot NAN Sensitive och vips.. en helt annan bebis. 
Är lite sur på mig själv att jag inte bytte tidigare eftersom jag misstänkte maten redan från början men jag pratade med BVC om hans skrik och dom kändes inte så bekymrade, på dom lär det mer som att vissa bebisaar skriker mer än andra så jag tänkte inte mer på det utan tyckte väl bara att jag får väl bita ihop, nu i efterhand så tror jag inte ritkgit att dom uppfattade HUR högt han skrek.
 
Teodor har även hunnit med en förstoppning, inte alltför ovanligt på bebisar som inte ammar har jag hört, jag ringde BVC en morgon och fick tid redan på eftermiddagen. Det var helvetet på jorden, han hade så ont stackarn... men när allt var över sov han 3 timmar sedan var han en gla´skit igen!
 
Mycket ska han va med om tydligen, vi oxå, så jag är väldigt glad över att Henke var hemma så mycket som han var.
 
Trots Corona så har vi varit både i stugan i Finnsjön och i stugan i Stråtjära. Henkes mamma och man och Henkes pappa hade ju inte träffat Teodor ännu, tragiskt att det skulle behlva ta 3 månader men vad ska man göra i dessa tider. Min mamma och pappa träffade Teodor när han var 2 månader men då åkte jag själv eftersom Henke jobbade fortfarande. Härligt iallafall att vara med familjerna!
 
 
mamma och pappa får mysa :)
 
 
  
Äntligen fick Henkes mamma och pappa gosa oxå!
 
 Medan farmor gosade med Teodor åkte vi såklart ut med båten!
 
I pausperioden mellan Henkes 2 ledigheter hängde jag och Teodor hemma och försökte sätta lite rutiner, inte det enklaste men det gick ganska bra ändå. Han har alltid varit ganska bra på att sova på natten, han sover mellan 20-06 ungefär men i början var han extremt dålig på att sova under dagarna, antagligen pga magen så han kunde inte riktigt ta det lugnt, så det höll vi på med! 
dagen innan han fyllde 4 månaden vände han sig om från rygg till magen och någon vecka senare från mage till rygg, dessvärre inte tillbaka utan han rullar liksom bara vidare :/ får se till att ha en låååång lekmatta till honom tror jag. 
 
 
Henkes mamma och hennes man kom även ner en sväng till kolonilotten med husbilen, superkul att dom kunde komma trots corona, skönt med husbil eftersom man då inte behöver dela toalett eller kök med andra, sedan hade vi till en början ganska tur med vädret oxå så vi kunde vara ute. Hennes man hjälpte oss med de sneda plintarna under huset så nu står huset rakt iallafall, alltid en bra början om man ska fortsätta att renovera inne sen. Sjukt tacksam för den hjälpen!
 
Medan dom donade med det så chillade vi andra :)
 
 
 
 
 Jag har oxå varit duktig och påbörjat dendär boken man ska ha till sitt barn, för det är väl ett måste antar jag? "Mitt 1a år". I flera månader har det bara varit foton från ultraljuden och den första bilden som Henke skrev ut samma dag som Teodor föddes för att ha nåt att titta på när han blev hemskickad och fick ligga här hemma medan jag var kvar på BB. NU har vi iallfall börjat fylla på lite.
 
EN sida måste ju  fåva lite "skämskudde" när han får denna om typ.. 20 år! 😇
 
Vad har vi hunnit med mer då? .. JO, eftersom det är pandemi i hela världen så har inte Teodor träffat så många andra barn eftersom allt är stängt.. öppna förskolan, BVC träffar m.m. men under sommaren fick han träffa Märta! 
Bara några månader efter att jag blev gravid så berättade en kompis att han oxå skulle ha barn, med bara 3 veckor mellan 😀 så himla kul! ännu roligare (eller.. roligt å roligt) var att hon kom lite tiidigare än planerat så Märta föddes bara en dag efter Teodor, hon snodde  mao vår bf för enligt mina beräkningar skulle Teodor egentlinge ha kommit den 14e.
När dom såg varann första gången började dom båda gråta.. men de ska vi nog lösa !
 
 
Ja.. så mycket mer har det inte varit, nu sitter jag här hemma och inväntar en leverans från Babyland, har köpt en dyna till hans vagn och lite bitgrejor för jag tycker att jag skymtar tänder där fram, det kanske oxå kan förklara varför han biter på min axel när jag håller honom, eller armbågen när vi ska sova.. osv
 
Avlsutar med lite bilder... för sanningen är ju den att det är ju det som är intressant i en blogg
 
 
 
 
 
 
 
Det var de för denhär gången !
 
 

Kommentera här: