En lång uppdatering

Nu va de länge sedan de va sommar och jag har inte haft så mycket att uppdatera. När jag har haft semester återgår jag till rutinerna och de vanliga lunket ganska fort och då finns det inte så mycket att uppdatera. Jobb,hem,jobb,hem.

När jag nu sitter och ska skriva ett inlägg så inser jag ganska snabbt att jag har gjort ganska mycket ändå. I slutet av september var jag iväg på konferens med jobbet.

Vi åkte till Narni 10 mil från Rom där vi hade hyrt ett helt hus. Mycket konferens och mycket skoj, supernöjd med resan. Jag var lite nervös över hur allt skulle bli eftersom jag har suttit med en stor del av planeringen sedan början av året för att allt ska klaffa. De blev riktigt bra och jag tror och hoppas på att medarbetarna blev nöjda med årets konferensresa. Extra nöjd med ”pizzapartyt” som vi bokade, en kille som kom och baka massa olika sorters pizzor, grymt gott!

 
 
 

1,5 vecka efter åkte jag och H till Cypern för att hänga med mamma och pappa. Sist jag och H var på Cypern var under semestertiderna och då var de så jädra varmt så man orkade inte göra mer än att åka till stranden eller vara hemma på altanen.

Alternativet var att invänta solnedgång för att orka ta sig någonstans eftersom det då ”bara” var 28-30 grader :/

 
 
 

Den här resan blev desto mer innehållsrik eftersom de, för de första, var skönare väder och för de andra så var ju mamma och pappa på plats och eftersom dom dessutom har en bil så kunde vi ju åka runt och se lite mer 😊

Redan dag 1 åkte vi över till en ockuperade sidan, det var jättelänge sedan jag var där och H hade inte varit där alls. Vi badade alldeles vid stängslet dom satt upp till den stängda delen av Famagusta. Ganska konstig känsla, om inte annat för att det inte var lika fullproppat där som det är på andra ständer på Cypernsidan, det var ju ändå 28-29 grader.

 
 
            
 

Vi åkte även till Apostolos Andreas en dag, även det ligger på den ockuperade sidan. Det är det som ligger på den östra tippen, längst ut på ”svansen”.

Där ligger ett kloster, jag minns att vi läste om klostret när jag gick i skolan på Cypern men hade ju såklart aldrig varit där. Det tog ett tag att åka dom dryga 10 milen för vägarna var inte särskilt underhållna men det var värt varenda minut. Man åkte också igenom typ en fristad för åsnor. Tänk er där det är rentätt i norrland och så tänker ni er åsnor istället 😊

Hade man inte stängt fönstret hade man fått sig en blöt slemmig kyss haha. Dom var nog precis överallt.

 
 
 
 
 

På väg tillbaka stannade vi vid stranden, den vackra och öde stranden kallad golden beach, det var vi och 20 personer till och stranden var låååång så det var lika med öde kan man säga. Fin sandstrand och turkost stilla vatten. Efter bad tog vi oss en god lunchmacka och en kopp kaffe som mamma hade förberett på morgon 😊 på vägen tillbaka åkte vi över Kyreniabergen vilket var första gången för mig, har ju bara åkt i Troodosbergen tidigare så det var kul, jag gillar att åka runt i bergen. Det var en härlig dag helt enkelt.

 
 
 

En dag körde pappa ner oss till Protaras på morgonen så vi skulle få steka i solen en dag, tror vi pallade med det i 4-5 timmar sedan fick det var bra, det var ovanligt varmt för att vara mitten på oktober, var inte helt inställd på dom temperaturerna, inte pappa heller. Inga bilder från Figgan, inte så mycket att se men Konnos som vi åkte förbi är ju en riktigt trevlig strand.

Konnos

Jag har hunnit med att äta allt jag hade planerat. Chokolatina, fikon, vinägerchips, chips med smak av räkor, gyros, mix, köttmeze på Mousikos där jag för övrigt smakade på Παπουτσάκια (babousakia, översatt : småskor) för första gången och det var riktigt mumsigt, färsk nygjort halloumi, Τριαντάφυλλο (triantafillo, översatt: ros) glass med smak av ros, tillsammans med citronsorbet så får man den godaste fräschaste glassen, ravioles med trimma (torkad riven halloumi & anari blandat).

Asså jag skulle kunna rabbla vidare men då blir jag bara hungrig 

 
 
Mousikos!
 

Vidare till resan. På lördagen efter en veckas semester på Cypern åkte vill upp till Troodos, planen var att ta oss hela vägen upp till den högsta punkten Olympos,  1951 meter upp men mamma och pappa hade planerat det ännu trevligare än en sträckåkning. Dom hade bokat hotell i Kakopetria, en by som ligger ca 2 mil ifrån Olympos. Där strosade vi i deras gamla stan och sedan käkade vi på en restaurang som låg sjukt kusligt högt upp, men fint på samma gång. 

 
        
 
Svårt att de på bilderna men vi satt riktigt högt upp å käka.
 
 
Lazania, gammal by uppe i bergen
 
 Ni vet va ja tycker om ödlor :) Skäggagam in the wild!

Dagen efter rullade vi ner till Limassol för lunch med släkten! Supertrevlig att träffa alla (nästan alla) men det var ju sjukt varmt. Massa grillat och yoghurt, sallad, inlagda kapriskvistar m.m. mums!

Efterrätt var ju såklart två olika sorter chokolatina, daktila och glass, glass i stora lass!

Det var sedan dags att börja åka tillbaka mot Paralimni och de sista dagarna som återstod av semestern. 

 
 
Riktigt snygga oliver!
 
Å här bodde jag när jag var 7 år :)
 

Hade redan planerad att jag skulle ta mig en sista giros på måndagen men dom planerna föll ju pladask eftersom inga såna där grillar har öppet på måndagar… asså va de e för regel? Suck.. så det blev ingen mer giros för mig men ett sista bad i brandkårsviken blev det i alla fall sen va det dags att börja packa ner all sprit och kläder. 

Tisdagen den 15 oktober landade vi i ett 7 grader regnigt Stockholm, man blir ju så deprimerad när man åker från värmen och 4 timmar senare landar man i ett grått tråkigt land, och så vet man ju också att har vi otur och får dåligt med snö så kommer det vara såhär grått framtill mars. Blä!

Ja, det var den uppdateringen, får försöka uppdatera snart igen!

 Avslutar med bild från Troodos, här var vi nästan högst upp :)

Ha de fint så länge =)

Kommentera här: