Strandhäng och historia!

Semestern fortsätter, i en lagom takt.. de får ju inte gå för fort!
I måndags tyckte vi att det var dags att se den andra sidan av stranden i Playa Del Carmen, den ligger på andra sidan båtpiren. Det heter Payacar och där ligger alla komplex, alla all inclusive hotell. H har en arbetskamrat som hade sagt att stranden där var magisk och det hade han rätt i.
Nackdelen där är ju att det inte finns några stolar att hyra och det går heller inte att köpa mat och dryck eftersom det som finns är till för all inclusive gäster, det kan man förstå. Det var mysigt ändå och vi låg där på våra handdukar och hade de gott.. och lite ont i ryggen!
 
 
Agouti, en gnagare som hänger mycket kring Playacar (antar att det är fler turister som matar där). Den kan väga mellan 2-6 kg och bli 40-75 cm. Vi har hört om den så de va kul att se!
 
På kvällen käkade vi på en restaurang som H hade kollat ut. Det är en restaurang som är placerad i en uttorgad cinote och eftersom vi skulle bada i en sådan dagen efter (igår) så kändes det passande. Aldea Corazon heter den. Jag skull vilja säga nästan säkert att betygen på TA endast baseras på läget, det var otroligt mysigt att äta där men maten var helt enkelt bara OK, de var en ganska stor priskskillnad jämnfört med andra restauranger så vi trodde nog kanske att det skulle vara godare. Helt ok dock. 
 
 
Lugnt och lummigt och precis utanför är det bargata, det kan man inte tro.
 
Igår va de upp med tuppen, vi blev upphämtade klockan 7:15 vid hotellet och skulle sedan åka till Chichen Itzá, ca 20 mil från hotellet. På vägen stannade vi till för att bada i en cinote, efter allt badande bjöds det på mexikansk buffe och sedan åkte vi vidare. 
De va kalls som fan att bada nere i grottan men det funka =) nu har man gjort det iallafall.
Detta var en stängd cinote och någon gång kommer den ju rasa in och då kan vi säga "vi badade i den innan den rasa". Peppar peppar att ingen badar när de väl sker :/
 
 
     
 
Denhär ståtliga fågeln gick runt och bröstade upp sig hej vilt!
 
Historian kring Chichen Itza va väldigt intressant, mayafolket är ju helt enket lite smartare och lite bättre, det är den slutsatsen jag drar av denhär historiska turen. Har lärt mig räkna på "mayavis" vilket får mig att fundera på om jag inte skulle klara matte B, C ,D nu? och kanske alla andra bokstäver =)
 
 
 
Den här snyggingen försökte smälta in när vi gick föbi, säkert 50-60 cm. Första gången jag ser en sådan stor ödla (i de fria) .... tills jag kikade längre ner i slänten:
 
Denna leguan var lite längre ifrån så det blev suddigt, ville helst inte gå för nära. cool!
 
Idag har vi bara tagit det lugnt, H har passat vidare förkylningen över till mig så jag kämpar med att vara lika mycket He-Man som han varit =) som tur är var vi ute på utflykt mellan 07:00-20:30 igår så det passade sig bra att hänga i poolen, gå runt på stan och sen slöa i hängmattan! 
Nu får det vara bra för denna gång, skriver igen när tid finnes =)
 
... äääsch den blev liggande.. ni får vrida på plattan! HAJ