En dag i Tulum

Dagarna fortsätter här i paradiset och sakta men säkert närmar vi oss slutet på denna resa, men vi njuter till fullo av varje dag =)
I fredags gick vi upp tidigt, drog i oss lite frukt vid frukostbuffén och gick sedan ner på ADO busstation. Det är lokalbussar som går därifrån, vissa bussar tyckte jag att jag såg gick även till Belize men fick känslan av att det var mer ett "slussen" där. Vi betalade 170 pesos ( ca 85 kr ) för två biljetter till Tulum stad 7 mil bort. Den stannade först vid den arkeologiska platsen, det som var målet men vi valde att se Tulum stad först så vi åkte vidare. Väl där blev vi förvånade över hur litet det faktikst var men vi hade fått lite "heads up" så vi var förberedda. 
Vi drog i oss en frukost och tog sedan en taxi till den arkeologiska platsen som ligger vid kusten, det hade säkert gått att gå men det var varmt och det kostade 100 pesos att ta taxi ( 50 kr) så det fick det va värt.
 
         
   
 
Man ser dom ju överallt men dom vilda vågar man ju inte ta i, så vi tog chansen när en kille stod och höll i en på väg till mayaplatsen.
 
Kön för att komma in på området var lång men det va bara att härda ut. Väl inne fick man bita ihop lite till, vi var ju inte dom enda där om man säger så. Det var värt det, vilka fantastiska vyer, helt sjukt! Det var så jag fick ont i ögonen... faktikst! Turkost vatten, grönt gräs och mayaruiner, det funkade så bra ihop!
En annan känsla var att det var som att komma till Jurassic World, det var ödlor precis överallt. När vi avvek från stigar så fick vi titta var vi satte ner fötterna. Vi hade koll på det och även örnar som flög lågt över hela området. Innan vi gick in på området fick vi faktikst se en näsbjörn, vi letat och letat och äntligen fick vi och alla andra se den, när vi väl kom fram för att ta kort så vände hen bort huvudet så vi fick ingen ansiktsbild det var synd, men den var söt! 
 
 
 
 
 
 
 
Näsbjörnen... en del av den iallafall =)
 
Mycket ödlor blir det, men det är för att dom e så mäktiga. När vi hade trängts klart med turisterna vandrade vi vidare längs kusten för att ta oss till Playa Paraiso som är med på listan bland de bästa stränderna i världen, precis som Seven Mile Beach på Jamaica, det fick vi ju inte missa.
 
Vackert, vackert, vackert och ännu mer ont i ögonen. Solbrillor har aldrig varit min grej så jag fick stå ut.
Vita stränder och turkost vatten. Det som är facinerande här är att sanden är av korall och inte sand, ni vet den där sanden som blir snorhet så man får kuta ner till vattnet när man bestämmer sig för att ta ett dopp! Här är den sval.. hur varmt det än är. Att sätta ner fötterna på sanden då och då när man ligger och solar är svalkande, inte en pina! Underbart!
 
 
 
 
Skulle kunna ladda upp tusen bilder men det orkar jag inte, då får jag sitta hela dagen.  När vi skulle åka hem orkade vi inte ta oss tillbaka till busstationen i Tulum och taxichaufförerna är inte sena med att ropa och skrika efter alla så denhär gången hakade vi på det. Resetjejen på Tui sa att det brukar kosta ring 800 pesos ( 400 kr) att åka mellan Tulum och Playa Del Carmen och det är det värt. 
 
Det var våran dag i Tulum, helt underbart!
 
Lördagen blev en pooldag som avlsutades med massor med drinkar vid havet, Perfekt! 
 
Hej så länge!
 
 

Kommentera här: