Timna Park

Äääntigen!

Idag, efter en ordentlig frukostbuffé blev vi upplockade av Fun Time Tours för att åka till Timna.  Vi bokade 4 timmar via Tourist Israel, turister som vi är och vi är supernöjda. Guiden som va med var bra och vi fick lagom mycket historia och lagom mycket spring och lek! För er som inte vill lägga en hel dag så rekommenderar jag denna tur. 

Självklart skulle de finnas med 2 snoffsiga typer (ungrare) som inte alls va intresserade av de han hade att berätta och som inte höll de tiderna som guiden sa att vi hade på oss vid varje stopp, även fast vi hade 30 min till 60 min. Guiden påpekade detta flertalet gånger med deras svar va att "vi vet minsann för vi är reseledare från Ungern" sen hade dom ju visat sitt rätta "jag" resten av resan. Dom hamnade även i en liten dispyt under en kort sekund med guiden men jag var på väg 15 meter upp så jag hörde inte. Personligen tycker jag dom kunde ta turen på 9 timmar istället för att sinka ner oss andra som ville dela på dagen!

I alla fulla fall. Herregud vilket stort område. Man utvinner koppar där och har gjort i flera tusen år resten får ni lösa om själv för de va ju sååää mycket. Vi gick även förbi en utgrävning, en synagoga, utgrävningar är ju så kul! 
Öknen hade alla olika färger, svart, rött och grönt. Häftigt mot en blå himmel! Jag kan egentligen inte beskriva de.. så här kommer bilder! Håll till godo. 

riiiiktigt gammal synagoga

Sista bilden. En sjö skapad av människan för att djuren ska trivas. Salthalten är för hög för att människan ska kunna dricka av de. Djuren tål mer.

tittar ni lite slarvigt så ser de ljusa ut som ett ormhuvud, med både öga och nos. De va inte meningen utan råkade bara bli så. KOPPARormoen in the coppermine? kopparormen hade en stod del i historien fick ja lära mig idag 😊

Nubisk stenblock!

Kommentarer:

1 Mamma:

Ska absolut till Israel. Löjligt att inte åka när vi är så nära.

Svar: Jag håller helt med dig! Klart ni måste åka!
biktopia.se

Kommentera här: