Route 90 & Underwater marine observatory


Det va dagens schema. Istället för att ta buss 15 till de marina observatoriet så valde vi att starta lite tidigare och gå längs väg 90 (och kusten) de 7,5 km som de va dit, känns inte som man gör annat än äter och dricker här så inte nog med att de fanns mycket att se så va de skönt att röra på sig. 
Längs vägen fanns de många små strandbarer och vi passerade även en kamelranch men vi vek aldrig av där, någonstans tänkte jag att vi ser väl kameler någon annan stans så småningom. Vi kom sedan till ett ställe med bara en portal ut mot vägen, ingenting mer... man blir ju såklart nyfiken så vi gick in där. Kom vi till himlen?

hängmattor all over the place
här ser vi Eilat stad och hotellen, till höger ser man Akaba i Jordanien som är en stad som lyser upp Eilat på natten.
Kort efter kom vi till Dolphine Cove. Asså.. ja visst hade jag läst om fria delfiner som simmar längs kusten men fan.. är de så intressant då? Stod en man vid parkeringen och vi frågade om priset. Han frågade om vi ville bada med dom eller bara titta, när vi sa att vi bara ville titta, asså gå ut på piren, och han sa 65 NIS (new israelian shekel) så va de nej tack! 300 kr för oss 2.. för att bara titta. Vi va ändå på väg till ett mål som skulle kosta betydligt mer.

Vi gick och gick och tillslut kom vi till en liten turistkorning (ja de va typ en korsning) där vi kände igen namnet på ett av hotellen som Air Tours skulle släppa av turister efter oss, Hotel Prima Music, minns att H å ja glodde på varandra på transfern å tänkte "å fy de lät bajsnödigt".. i alla fall, dit kom vi. Där fanns de en strandbar och tid en var mer lämplig för dagens första öl i de 26 grader vi hade vandrat i! Lite familjärt med en vovve som sprang runt och jagade katter 

ser ni kissen? mm.. en hund som lurpassar nedanför.
Vi lånade toaletten och gick sedan vidare. Eilats shipping yard sträcker sig en bra bit längs väg 90 med containrar m.m. det som förvånade mig har att de va TUSENTALS nya bilar (oreggade). Googlemappa så går ni se jordens största shipping yard för nya bilar. De va SJUKT!

Vi närmade oss målet och vi kom till en korsning med två stora statyer av kameler och där såg vi entrén till undervattenobservatoriet. Vi gick över gatan förbi statyerna med ca 2 meter sen sket jag på mig. Dom var levande !

Väl på plats köpte vi 2 "Adult Tickets + oceanarium" som kostade 110 shekel (ca 250 kr), vad just oceanarium va hade vi inte lyckats luska fram men eftersom de kostade 230 för en vanligt utan oceanarium så tänkte vi jaja...
Oceanarium visade sig vara typ en sämre variant av Cosmonova som finns i Stockholm, som man för övrigt varit på ett par gånger så vi kände oss mer tillfångatagna i en kupol i 30 min än intresserade av filmen som för övrigt var extremt bajsnödig. Väl ute i solljuset igen så fanns de allt möjligt att kika på men de jag väntat på sedan ett par veckor innan vi åkte till Eilat var just piren ute i vattnet dör man kunde gå ner under vatten nivå för att kika på korallerna och fiskarna. Hela Coral Reef runt kring hela området är avstängt trots fina stränder för att korallerna ska återhämta sig men man kan då gå ner i ett mänskligt akvarium och titta ut under vatten! Oslagbart!

kändes olustigt att ta kort underifrån och upp

Självklart fanns det sedan möjlighet att se andra djur men som kanske inte behagade att visa sig just den stunden vi va nere i akvariumet, såklart inte lika häftigt men kul ändå! Riktigt kul dag! Klockan är nu 21 och vi ligger på hotellrummet och väntar på att klockan ska blir en lämplig tid att borsta tänderna på :) natti natti Kommentera här: