Intressanta upplevelser

Så när vi skulle genom passkontrollen på Arlanda fick hon problem att scanna in mitt pass, fick stå där en stund medan H gått igenom för länge sen. Vi åt frukost och gick sedan till gaten. Där va de ännu en passkontroll samt väskkontroll (som vi för övrigt redan gått igenom en gång) dom sa att vissa länder kräver 2 stycken. Allt gick bra tills vi skulle visa pass igen. H visade sitt å passerade, innan jag hann visa mitt sa killen bakom disk:
"Viktoria? Vi skulle vilja att du kommer bak här"
 
Jag förs till ett utrymme med skynken och där står 2 tjejer med plasthandskar som frågar om jag har elektronik i väskan. Jag svarar att jag har en hårfön och en plattång. Hon ber mig öppna väskan och packa upp dessa och ta av mig skorna, inget att bråka om direkt. Dom kollar igenom allt och jag får sedan ställa mig med benen och armar isär. Blev muddrad helt enkelt.
Olustig känsla men var ju knappast orolig så jag frågade helt enkelt varför, svaret va att Israel skickat en lista på vissa passagerare dom vill att dom ska kolla, inge mer med de. Kan dock inte låta bli att tänka...
"Har aldrig varit med om detta då jag hette Frölund"
Väl framme i Israel gick vi av planet över flygfältet och då vi skulle in på flygplatsen stoppade en man oss:
-vart ska ni bo?
-vad har ni för koppling till varandra 
-åker ni hela vägen till Israel för en vecka? 
-varför har ni inga stämplar i passet?
 
Haha, H bytte för att hans går ut i Maj och dom har regler för det som alla andra länder och jag har bytt efternamn. Ännu en lustig situation, vi fick komma in och nu är vi på plats :)
Överaskningen till H med blommor choklad skumpa och tårta på rummet gick bra, även om hon i lobbyn råkade avslöja de innan vi hann gå upp med väskorna genom att be om betalningen för de , trots att jag och hon som jag hade kontakt med hade kommit överens om att de skulle ske imorgon, men men.. tanken som räknas.
Vi har hunnit med en falafel i bröd men nu redan kl 2130 har vi bäddat ner oss. Fortsättning följer imorgon.
 
Cypern!
 
 

</div

Kommentera här: