Flygplatsens 7 kontroller

Tänkte skriva lite om kontrollen på Israles flygplats eftersom jag skrev om muddringen av mig redan på Arlanda innan vi åkte.
Som tur var berättade reseledaren om hela proceduren redan på bussen till Ovda.
Du går igenom 7 kontroller om du har otur, annars 6 kontoller, som samtliga passagerare måste gå igenom.

Kontroll 1 : kontroll av pass. Vi blev utfrågade om vem av oss som packat väskorna, om vi lämnat väskorna vid något tillfälle efter packning, om vi tagit emot någonting under semestern. Våran koppling till varann och hur länge vi bott ihop. Vart vi varit och vart vi har bott. 

Kontroll 2: scanning av samtliga väskor (handbagage samt sådant som ska checka in.

Kontroll 3: hit skickas du om dom sett något konstigt föremål och du får packa om dina väskor och sedan packa dom inte. Detta moment slapp vi.

Kontroll 4: incheckningsdisk. Kontroll av pass. 

Kontroll 5: passkontroll (igen) samt scanna handbagaget (igen)

Kontroll 6: passkontroll (igen) samt boardingkortkontroll 

Kontroll 7: som en spärr i tunnelbanan där man lägger på den lilla blågröna lappen du fick när du kom till Israel. Streckkoden scannas och du har passerat GÅ!

Det var en jobbig procedur men jag kan inte låta bli att fascineras ändå, dom har nog stenkoll där borta känns de som. Först skickar dom krav till Arlanda om passagerare som ska kontrolleras innan påstigning, sen frågas man ut vid landning, sen alla dessa steg innan du får lämna. 

En annan grej jag glömt nämna. Vid ALLA köpcenter måste du visa din väska och gå igenom metalldetektor för att komma in. 

Kommentarer:

1 Mamma:

Bra! Jag skulle gärna visa min kasse o gå genom metalldetektor om jag visste att ingen galenpanna kan ställa till det. Dom har örnkoll o var säker på att det inte var bara de du såg kolla dej som kollade dej. Fler fanns på avstånd o i civila kläder.

Svar: De tror jag alldeles säkert! ja, jag är FÖR den säkerheten dom har, man blir så paff bara haha
biktopia.se

Kommentera här: