40 år!

Dagen D kom till slut. H fyllde idag 40 år och det var oxå denna dag som var anledningen till att vi lämnade Sverige. H var fast besluten att han inte ville fira sin 40 års dag hemma, den kunde verkligen inte ha blivit bättre.

Vi startade dagen med den härliga frukostbuffén på hotellen. Här är de kosher som gäller och då är det mejeri, ägg, grönt, frukt. Ingen skinkmacka eller bacon, inget kött alls, tydligen serveras det inte förns de är dags för lunch, dock inte varken bacon eller skinka då eftersom gris anses smutsigt, men just kött serveras inte förns lunch. Det hade vi ingenting emot. Allt från kokta ägg till äggsuffléer, american pancakes, ostar i alla dess former och smaker, frukt. Vi tog sedan en promenad enda tills själva turistområdet tog slut, ut på en pir med bara ett stenkast över till Jordanien. Coolt tycker jag att det är så nära både till Jordanien & Egypten. 

Det var dags för poolhäng och en bärs, H läste en bok som vanligt och jag bara blundade i solen, extremt nära till sömn. Duscha och vila sen dags att "rulla hatt" som H så fint säger. Restaurangen hade han redan pejlat in via Tripadvisor och 40 års firandet skulle bli på Les Sardines, bästa valet känns de som, herregud vilken fantastisk mat. 
Till förrätt valde vi friterad småfisk och ugnsstekt aubergine, förutom de så kom de in 7 olika röror och bröd. Tashi (tahini) va ju såklart de bästa, men även en salsa på bladpersilja, olivtampenad m.m.
Varmrätt tog jag seebass (säkert kort) och H tog Telapia och vi åt av varann. Till det enkelt med ugnsgrönsaker och skirat smör och citron. Hur gott som helst! Service va grym och vi var mätta och nöjda när vi lämnade restaurangen. Vi var sist ut vid 22 och tänkte, skönt, nu får dom stänga.. i dörren mötte vi ett par som gick in för att ta en drink, trodde vi. Vid 00 tiden när vi gick från en pub för att vandra tillbaka till hotellet satt dom kvar.. ensamma på restaurangen och åt för fulla muggar.. :/ 

Kvällen är över och H startar sitt fyrtioförsta år, allt återgår till de vanliga.. förutom att vi är kvar här i drygt 5 dagar till:) god natt från ett livligt Eilat! (Där israeler, på semester från Tel Aviv, shoppar jeans i öppna butiker kl 23:30) 

cognac serverades över en kopp med varmt vatten. intressant


Kommentera här: