Varför så bitter?

Idag är det alla hjärtans dag, vissa välkomnar det och vissa gör det inte, de flesta visar det även på sociala medier och det måste man få göra. Det finns en sak som irriterar mig och det är när de i min feed inte bara skriver va dom tycker utan även ska (försöka) visa sig så mycket bättre.

Varje år dyker samma bild upp både i mitt flöde men även på andra sidor, något i stil med "fuck valentine, i love you everyday day of the year", gärna med ett litet tillägg i texten också där det tydligt framgår att det är så tragiskt med folk som firar alla hjärtans dag istället för att uppskatta varandra varje dag. 

Men varför är dessa personer alltid bra på att hylla mammor & pappor på mors och fars dag? De ska ju också uppskattas året om? Har jag fel? Tycker mer det osar någonting helt annat i den bitterheten.
De använder de där som alla andra säger "de är en chans för butikerna att tjäna pengar" (lägg till en gubbig mansröst när ni läser citatet). Köper ni aldrig semlor som igår? Ingen kanelbulle på kanelbullens dag? Unnar ni er aldrig lördagsgodis? Hur mycket godis säljs inte på en lördag? 

I Sverige älskar vi att hitta anledningar att fira. Herregud, vi firar till och med inför semestern innan den ens har börjat. Kan inte par få ha en anledning att känna lite extra pirr på alla hjärtans dag om man vill det? Utan att de ska betyda att man inte älskar och uppskattar varandra övriga dagar på året?

Jag älskar min man här hemma, de gör jag varje dag, jag tycker det är mysigt med alla hjärtans dag även fast vi inte köper blommor till varandra. 
Tror snarare att personerna sitter och slänger upp sådana bilder bara är lite bittra över en hemmasituation, eller kanske till och med kärlekssituationen! Ofta lyser det dock igenom..  

Mys och ligg!  EXTRA mycket idag 😊 de ska jag 👍 

Kommentera här: