Stadshuskällaren & avsmakningsmeny

Vi åkte till Israel under H´s 40 års dag, förra helgen firade vi det lite till. Vi bokade bord på Stadshuskällaren där vi beställde deras avsmakningsmeny "de lux" och till det, vinpaket. När jag fyllde 30 år firade vi där och deras mat är supergod.
 
På nyårsafton 16/17 åt vi på en resaturang på östermalm där vi tog vinpaket och det var lagom. Ett glas till förrätt, ett glas till varmrätten och något starkt till kaffet och efterrätten, så vi tänkte att det här blir nog bra men för min smak blev det nog nästan för mycket mot slutet.
 
7 rätter (+ bröd innan maten) och då var det olika viner till varje rätt, det blir lätt för mycket. Vitt vin, rött vin, en nubbe till carelian caviar och ett starkvin/dessertvin till efterrätt. En passande god men salig blandning i en stackars mage. 
 
Ingen av oss trodde nog att det skulle vara så givmilt så vi åkte dessutom in lite tidigare för att ta en fördrink (dry martini så klart) vilket kändes mindre bra i efterhand.
 
Det slutade med att man nästan var i "festmode" när vi lämnade restaurangen så när vi gick den lilla biten tillbaka till gamla stan så hamnade vi på ett ställe på vägen där det sedan blev både en och två drinkar till. Resultatet blev pizza och soffläge på söndagen, de sjukaste av allt? jag mådde fortfarande dåligt på måndagen, har det med min ålder att göra tro?? 
 
I alla fulla fall (fulla, ja) så var det en trevlig kväll med otroligt god mat, lika nöjd denna gång som förra gången vi var där. Menyn fick vi med oss hem så här får ni se vad vi avnjöt för lyx. lite foton följer men inte på allt... pinsamt och fota allt hela tiden när man är ute och äter, dessutom var det ganska mörkt så det var svårt att få til bra bilder. 
 
 
Menyn såg ut som följer:
 
-Bröd samt fröknäcke med vispat smör och en färskost
 
- Carelian Caviar
vodka till det
 
- Tartar på pilgrimsmussla & havskräfta (gräslök, fänkål, forellrom)
Chablis
 
- Oxe, tunnt skivad på en anklevermousse, svamp & hasselnötter
Pinot Noir
 
- Torskrygg med dill, lök, sjökorall, tomat & smörbakad potatis
Chardonnay
 
- Ren med rotselleri, spetskål, hjortron & gulbeta
rödvin (Tornatore Etna Rosso)
 
- Havtornssorbet, måste varit "extra" för den fanns inte med på menyn vi fick med oss hem.
 
- En liten ostbit
dessertvin (Kracher Zweigelt Beerenauslese)
 
- Äpple med honungstäckt havre och snabbfryst kanelgrädde
Sött vitt (Alain Brumont)
 
 
 
 
 
Detta var förra helgen. Idag fortsätter firandet hos H's bror med familj som inte fått fira honom ännu! 
 
Jag måste oxå få avsluta med att skryta över min väska som jag suktat efter. Marlene Birger (Grineeh). Jag bokstavligen bor i den.

Kommentera här: