Oreo Cheesecake

Mamma och pappa åkte, precis som varje höst, till Cypern nu i veckan. Syrran tyckte vi kunde ta middag hos oss men hon glömde nog att vi inte har ett fungerande kök så jag så att vi kunde fika istället fast hos dom i Tyresö, jag kunde stå för bakningen.

Varför sa jag de? Jag är värdelös på att baka, eller uppenbarligen är jag inte det men jag har väl använt de som ursäkt eftersom jag tycker det är så extremt tråkigt.

Sagt och gjort, googlade genom alla www sidor som finns och fastande för denna goda skapelse. 

Oreo Cheesecake på browniebotten och nutellaganache. Hallå?? Vad tänkte jag med när jag valde den? Jo jag tänkte att syrran alltid gör massa goda moussetårtor och liknande när man är där så jag ville ju inte vara sämre och komma dit med kärleksmums eller kladdkaka.


Jag började med botten på fredagen, lät den kallna. Gjorde fyllningen som skulle stå 3 timmar i ugnen på lördagen, kylde ner, för att sedan göra ganachen gjord på nutella.  Herregud att jag orkade, å vilken succé de blev :)

Vi var 6 vuxna och 2 barn och halva tårtan blev över.. Ja asså.. ja lovar att de blev succé men den va så mastig så de va bara jag som orkade 1.5 bit. Syrran ville absolut inte att vi lämnade tårtan där när vi åkte hem så den fick åka med tillbaka, kylas om och sedan åka med H till jobbet. Tårta i fikarummet är de väl ingen som tackar nej till?

De blev succé även där. SÅKLART

De jobbigaste av allt. De va lite kul faktiskt. Kommer de blir mer bakning här hemma tro?


Kommentera här: