Lägenhetsvärdering

Så med de nya reglerna när de gäller bostadslån som kom till från juni 2016 så är de inte bara att ringa banken och be dom göra en marknadsvärdering och besluta om låneutrymme utan nu måste man då betala en mäklare för att få så exakt som möjligt.

Det gjorde mig irriterad först men sedan fick jag de förklarat gör mig.

Då värderingen gäller 5 år så är de viktigt att man får så korrekt pris som möjligt (mäklare har högre pris än bankerna) för att om man sedan kommer på innan de 5 åren att man vill renovera nästa rum efter köket, exempelvis badrum, så ser man om utrymmet finns utefter hur man är belånad vs värdet som gjordes för låt säga 3 år sedan. 

Får man ett fö låg värdering så är de inte säkert att utrymme finns. 
Gillade inte vår nya bankman eftersom hon inte är så värst pedagogisk så vår förra bankman/kvinna ringde upp och förklarade de på ett mer normalt språk och tog bort alla banktermer. Fan att hon skulle börja inom företag.. annars hade vi inte haft dom gör problemen nu. Men hon kan hjälpa till ändå så det blir så enkelt som möjligt så nu är vi på banan igen.

Så.. nu är det nästa steg inför de nya köket :) värdering

Så idag är de städning och putsning av fönster som pågår och allt som ska kastas står just nu och tar upp heeeeela hallen, allt på bilden plus en gammal diskmaskin. Tur man har stor bil😉

Så, en vanlig söndag med andra ord! 

Kommentera här: