Semestern fortsätter

Det här är än så länge exakt de vi tänkte oss när vi hastigt bokade resan! Vakna tidigt, äta frukost, ta plats på stranden till lunch, äta och ta plats på stranden igen. Bara lugnt och försiktigt gå upp 5 kg och sen åka hem 😊


Jag är lite förvånad över strandsänguthyrningen dock. På cypern är jag van att man pröjsar för 2 stolar och ett parasoll, man tar plats och sedan kommer en kille med bagväska och eb skrivare. Samma va de på Kap Verde (på Jamaica va allt gratis).
Här tar man plats sedan kommer de en kille och frågar om man kommit på vad man vill ha, vi pröjsar för två frappé sen är dom nöjda någon timme eller två.. sen börjar dom stryka längs stolarna igen.
Det ät uppskyltat att man inte får ta med egen mat eller kylväska, då får man sitta på ställen där de bara är strand, direkt på handuken. Visst de blir ju pengar vare sig man betalar stolarna direkt eller köper de i form av kaffe men är man en hel dag så blir de ju dyrare än att man bara betalar EN gång.

En bulgarisk familj sa "nej tack de e bra för oss" den en kille kom fram och ville ta bestälkning och efter någon halvtimme kom killen fram igen och förklarade reglerna.. familjen sa "you just lost us" tog sitt pick å pack och lämnade sina platser.. knappast nån förlust för ägarna till den strandsnutten eftersom de kom folk hela tiden som ville ha sängar. Alla solområden har samma regler. 

Kan kanske tycka att dom borde ha ett pris om man BARA vill ha stolar å paeasoll, dra till med 20 euro då om de e så.. men då slipper man tvinga i sig en cola bara för att. Slutar ju med att man beatäller vatten för kung å fosterland. 

Vi har under kvällen gått mot den norra delen av viken idag för att hitta ett ställe och köpa ett till handbagage på, vi gick å gick och vi hittade tillslut. Vi ju bara med oss en varsin axelväska och ett stort bagage som bara vägde 17 kg så vi tänker att vi köper en mini rullväska som handbagage, fyller skor å lite kläder i den så har vi vikt tillgodo i den stora för ouzo å annat gött!

Visst hade vi kunnat köpa en till stor väska så får vi 20 kg till men helvete va vi måste köpa badhandukar då för att vira in flaskorna i. Näpp dehär blir bra 😊

Gick vidare till en liten söt klassisk grekisk taverna. De va mysigt, vi tog däremot de italienska dom hade på menyn haha. Vi va sugna på pasta.
Vi hann precis äta klart å betala när trubaduren tog plats.. vi hade bordet alldeles för nöra för att orka med de.

Nu sitter vi på balkongen och lyssnar på ljudet från en grekisk actionrulle.. den låter inte särskillt bra. Snart dags att sova, herregud klockan är ju redan 21.45


Kommentera här: