Maxad helg & en dag i Södermanland!

H,s mamma och hennes man kom tillbaka till Stockholm med husbilen och lyckades få till en plats på Bredängs Camping. Vi va som jag skrev innan och hälsade på och de va väl en OK plats men med lite framförhållning kan man nog få en kantplats med lite träd m.m för hundarna. På fredagen hade vi middag hos oss med H's mamma och man, H's bror med flickvän och deras 2 barn samt hennes mamma och pappa. H bjöd på mexikansk mat och de va ju sååå gott! 
På lördagen hämtade vi upp campingfamiljen klockan 10:00 och begav oss iväg mot Taxinge Slott som va första anhalt av några till under den dagen.
För er som varit på Taxinge så vet ni hur länge man kan få köa för fika så det var vi helt inställda på men de vi inte visste va att de öppnade 11 och vi var där 1045, vi va först i kön!! Wohoooo:)
Efter fika och en liten promenad åkte vi vidare mot en gård som H hade kollat upp innan, Äleby Gård. Det är en gård där de säljer vildsvinskött, hjortkött, vildand m.m.  Det var en mysig liten gård men då vi kom dit va de fullt upp för de som jobbade för de hade en födelsedagsbokning och var fullt upptagna med att laga mat, men en liten rundtur fick vi. 
Efter detta åkte vi vidare till Strängnäs för en delikatessbutik (delikatessostar) men de va ingen hit, de va väl några ostar som stack ut men vi hade kanske hoppats på mer lokala ostar. De dom kallade lokala va typ Skärvången och med en familj från Sollefteå något sådär nära gränsen till Jämtland så var ju knappast de märket något nytt:)
Vi avslutade dagen på Hornudden, ni vet där jag och H var för några helger sedan.
De fick lika bra betyg av H's familj som av oss :)
 
Väl hemma tog vi paus. Dom vilade i husbilen medan vi åkte hem till oss, men ingen lång stund, sedan va de nämligen dags att hinna hänga på Sätrabadet med alla dessa goa ostar vi hade köpt, å de rökta köttet så de var vad vi gjorde. Trevligt. Älskar att picknicka där nere. Full rulle med gigantiska familjer som sitter och röker vattenpipa, spelar spel, grillar m.m. Näst intill 4 generationer som leker på gräset, någon lek som jag inte känner igen men kul hade Dom, gamla som pyttesmå. Jag bara älskar de 😊
Sedan va helgen slut och söndagen bjöds på SOFFA!! 
 
 
  
 
 
 

Kommentera här: