Midsommar i Ljussjön

I år bestämde vi oss för att fira Midsommar hos mamma och pappa i Hälsingeskogarna. Vi åkte direkt efter jobbet på Torsdagen precis som alla andra midsommarfirare. 
När man kommer till Tönnebro brukar de ibland bara vara halvvägs och då känns det extra skönt att veta att det bara är en kvart kvar.
Vi stannade å hälsade på de "små" fåglarna som vi hade tittat på när vi åkte för två veckor sedan. Då hade dom små fluffiga bebisfåglar men dom syntes inte till denhär gången. 


Midsommarafton spenderades precis som den ska. Vi tog de riktigt lugnt, vi åkte såklart för att handla färska jordgubbar precis som alla andra och alla blev lika besvikna över att se att de inte såldes några svenska gubbar på ortens Ica (som nu förövrigt blivit Tempo) men de fick väl gå då.. Belgiska har jag för mig att dom va.
Vi handlade det samt ett varsitt dagsfiskekort till H och pappa för nästkommande dag och sedan fortsatte midsommar i lugnt tempo.

Sillunch och nubbe och riktigt bra väder! Till eftis mammas goda pavlova  (eller hur de nu stavas) som förövrigt förföljde oss hela den dagen. En långpanna är låååång. För somliga är det jobbigt att ta det lugnt så dom gick och vilade senare på dagen, man skulle kunna tro att det vara mamma och pappa jag pratar om men det var mamma och H som gav upp :) 
Mamma gick in i sovrummet med "Filip & Fredrik och H gick bara å la sig.

Pappa och jag gjorde nytta och tvättade min bil, de behövdes kan jag säga. Den 1.3 mil långa grusvägen i Finnsjön låg som en hinna över lacken. Det höll vi på med i 3 timmar tills resten behagade vakna.

När klockan va 19 satt vi alla och va mest bekymrade över att vi faktikst behövde börja fundera på middag, ingen var särskilt hungrig men tillslut tog vi tag i saken och tur var väl de, när maten va klar va alla hungriga.
Än en gång. .. Pavlova till eftis.

På midsommardagen tog vi oss ut till lite sjöar runt om för att fiska. Vi köpe fiskekort dagen innan för inga pengar alls och de insåg vi ju senare att de va för att de inte fanns ädelfisk i dom sjöarna som ingick i de kortet. För att fiska i dom sjöarna fick man betala 3 ggr mer på annat ställe och de gjorde vi ju såklart. 

Det närmsta vi kom ett djur va dock en snok och en trollslända dom djupdök och fastnade mellan två bräder på bryggan.. hen dog senare tyvärr.
Ingen fisk de vill säga. .


Efter ca 3 timmar fick mamma och jag nog och vi drog ned oss resterande sällskap hem men väl hemma ville H fortsätta och vi hamnade på vår brygga, med samma resultat.
Det närmaste vi kom ett djur den gången va just en trollslända igen, som hade landat på repet mellan land och båten och blivit blöt så att hen inte kunde flyga. Jag la hen på berget bredvid för att torka ihop men myrorna närmade sig med myrsteg  (höhö). Hen dog senare..


Det var en trevlig helg med MASSOR av sol.. vilket även är andledningen till att jag lägger upp nästa bild i svartvit.

Tack mamma och pappa för en supertrevlig helg!  De gör vi om snart! 

Hoj