Strandhäng och historia!

Semestern fortsätter, i en lagom takt.. de får ju inte gå för fort!
I måndags tyckte vi att det var dags att se den andra sidan av stranden i Playa Del Carmen, den ligger på andra sidan båtpiren. Det heter Payacar och där ligger alla komplex, alla all inclusive hotell. H har en arbetskamrat som hade sagt att stranden där var magisk och det hade han rätt i.
Nackdelen där är ju att det inte finns några stolar att hyra och det går heller inte att köpa mat och dryck eftersom det som finns är till för all inclusive gäster, det kan man förstå. Det var mysigt ändå och vi låg där på våra handdukar och hade de gott.. och lite ont i ryggen!
 
 
Agouti, en gnagare som hänger mycket kring Playacar (antar att det är fler turister som matar där). Den kan väga mellan 2-6 kg och bli 40-75 cm. Vi har hört om den så de va kul att se!
 
På kvällen käkade vi på en restaurang som H hade kollat ut. Det är en restaurang som är placerad i en uttorgad cinote och eftersom vi skulle bada i en sådan dagen efter (igår) så kändes det passande. Aldea Corazon heter den. Jag skull vilja säga nästan säkert att betygen på TA endast baseras på läget, det var otroligt mysigt att äta där men maten var helt enkelt bara OK, de var en ganska stor priskskillnad jämnfört med andra restauranger så vi trodde nog kanske att det skulle vara godare. Helt ok dock. 
 
 
Lugnt och lummigt och precis utanför är det bargata, det kan man inte tro.
 
Igår va de upp med tuppen, vi blev upphämtade klockan 7:15 vid hotellet och skulle sedan åka till Chichen Itzá, ca 20 mil från hotellet. På vägen stannade vi till för att bada i en cinote, efter allt badande bjöds det på mexikansk buffe och sedan åkte vi vidare. 
De va kalls som fan att bada nere i grottan men det funka =) nu har man gjort det iallafall.
Detta var en stängd cinote och någon gång kommer den ju rasa in och då kan vi säga "vi badade i den innan den rasa". Peppar peppar att ingen badar när de väl sker :/
 
 
     
 
Denhär ståtliga fågeln gick runt och bröstade upp sig hej vilt!
 
Historian kring Chichen Itza va väldigt intressant, mayafolket är ju helt enket lite smartare och lite bättre, det är den slutsatsen jag drar av denhär historiska turen. Har lärt mig räkna på "mayavis" vilket får mig att fundera på om jag inte skulle klara matte B, C ,D nu? och kanske alla andra bokstäver =)
 
 
 
Den här snyggingen försökte smälta in när vi gick föbi, säkert 50-60 cm. Första gången jag ser en sådan stor ödla (i de fria) .... tills jag kikade längre ner i slänten:
 
Denna leguan var lite längre ifrån så det blev suddigt, ville helst inte gå för nära. cool!
 
Idag har vi bara tagit det lugnt, H har passat vidare förkylningen över till mig så jag kämpar med att vara lika mycket He-Man som han varit =) som tur är var vi ute på utflykt mellan 07:00-20:30 igår så det passade sig bra att hänga i poolen, gå runt på stan och sen slöa i hängmattan! 
Nu får det vara bra för denna gång, skriver igen när tid finnes =)
 
... äääsch den blev liggande.. ni får vrida på plattan! HAJ
 

Bilder

Så, dåligt nät vid tidigare inlägg så här kommer bilder

pippi pelikan

härlig vy men de som hänger kan påskynda baksmällan..


Mvg!!

balkonghäng på hotellet, klart godkänt

lycka! Äntligen påväg

El Fogon. 30 avenue, gata 6 (Calle 6). lägg på minnet om du åker till Mexiko. Bästa betyg på T.A å med all rätt!
Arrived (Arriiivva) in Mexico!

Äntligen på plats, det belv en lång resa men väl värt de så klart!
På Arlanda lyfte vi ca 1 timme för sent och när det var 40 minuter kvar till landning i Cancún så tillät inte vädret något flyg att landa vilket gjorde att vi fick cirkla runt i nästan 1 timme och vänta på vår tur. Ett tag var vi påväg till Havanna kändes det som men planet vände och äntligen fick vi landa. 
Allt resulterade i att massor av flyg landade med kort mellanrum och väskhallen var proppad. för att göra redan lång historia kortare.. 16 timmar tog det allt som allt men nu är vi här.
 
Vi vaknade till regn men med varm luft, första tanken var, jaha? ska de va såhär? men sedan sprack det upp och det var snorvarmt och efter en timme ville man ha skugga, människan än aldrig nöjd.
 
Vi har pejlat in staden idag, H hade kollat upp massor av "hål i väggen" restauranger långt innan vi åkte som var kända för deras goda mat och vissa av dom har vi hittat nu så det ser vi fram emot. På tisdag ska vi till Chiichén Itzá, en centone och lite annat smått och gott, hoppas vi iallafall =) vi åker med lokala turistbolag så man vet ju aldrig hur det blir, eller om det ens blir haha men i Israel gick det ju bra och även med den lokala fiskaren på Kap Verde så vi håller tummarna att vi blir upphämtade som utlovat =)
 
Tycker att första dagen har varit bra men vi har såklart inte hunnit med så mycket. Jag drar igång mitt omdöme om att flyga Premium istället, som utlovat.
 
I priset ingick tillgång till loungen på arlanda (Menzies), 30 kg bagage per person, bredare säten, större benutrymme, 2 rätter att välja på under flygresan, gratis dryck och tilltugg under hela resan, nu till om de uppfylldes. Ja, allt var till belåtenhet och mer därtill utom Menzies... det var ju rena skämtet. Tråkigt bröd, trist pålägg (knappt nåt) Vikingline stuk och drycken (allt på tap) samt trött personal.. nä, vi åt vår macka och sedan satte vi oss på restaurangen vid gaten. 
 
Allt annat som sagt var topp! tror inte vi kommer resa ekonomi på långa flygningar mer. Ett problem fanns dock... någon Tui medarbetare (pilot eller servicepersonal) som var ledig och åkte på semester tog upp all tid från den killen som skulle jobba i den gången vi satt vid. Servicen var lika med noll på honom, de skulle babblas och ha sig så han hade noll koll på andra. Den där lampan man skulle trycka på när man behövde nåt var ju totalt oanvändbar. Men när han hade sovpaus och en kvinna från ekonomi körde hans pass så gick det betydligt mycket bättre. 
Nu var ju inte de ett jätteproblem eftersom man knappast ringde på personalen jämt och ständigt men det var ändå störande... och det var nog mer den passagerarens fel än han som jobbade.. han ska ju ha koll på de där kan man tycka. 
 
Jag återkommer med mer från resan och även bilder, men just nu e de för dålig uppkopplig för de!