Dags att lägga ner ?

När jag glömmer kolla Instagram på 3 dagar och stör mig sedan på varannan bild, är det dags att lägga ner då? Eller ska man bara plocka bort 50% av de man följer?
Jag gick ur Facebook av en anledning och nu har de smittats över till Instagram.
De sjukaste av allt, på LinkedIn börjar nu folk lägga upp bilder på mat, träning, sina barn & hashtaga tbt med gamla bilder som man sett 8 ggr redan på Instagram. DET ÄR INTE EN SÅDAN SIDA!
Missförstå mig rätt. Lägga upp en bild på barn.. mat.. träning.. väder, absolut! Men inte varje dag?
#förgammalförsocialamedier?

Flygplatsens 7 kontroller

Tänkte skriva lite om kontrollen på Israles flygplats eftersom jag skrev om muddringen av mig redan på Arlanda innan vi åkte.
Som tur var berättade reseledaren om hela proceduren redan på bussen till Ovda.
Du går igenom 7 kontroller om du har otur, annars 6 kontoller, som samtliga passagerare måste gå igenom.

Kontroll 1 : kontroll av pass. Vi blev utfrågade om vem av oss som packat väskorna, om vi lämnat väskorna vid något tillfälle efter packning, om vi tagit emot någonting under semestern. Våran koppling till varann och hur länge vi bott ihop. Vart vi varit och vart vi har bott. 

Kontroll 2: scanning av samtliga väskor (handbagage samt sådant som ska checka in.

Kontroll 3: hit skickas du om dom sett något konstigt föremål och du får packa om dina väskor och sedan packa dom inte. Detta moment slapp vi.

Kontroll 4: incheckningsdisk. Kontroll av pass. 

Kontroll 5: passkontroll (igen) samt scanna handbagaget (igen)

Kontroll 6: passkontroll (igen) samt boardingkortkontroll 

Kontroll 7: som en spärr i tunnelbanan där man lägger på den lilla blågröna lappen du fick när du kom till Israel. Streckkoden scannas och du har passerat GÅ!

Det var en jobbig procedur men jag kan inte låta bli att fascineras ändå, dom har nog stenkoll där borta känns de som. Först skickar dom krav till Arlanda om passagerare som ska kontrolleras innan påstigning, sen frågas man ut vid landning, sen alla dessa steg innan du får lämna. 

En annan grej jag glömt nämna. Vid ALLA köpcenter måste du visa din väska och gå igenom metalldetektor för att komma in. 

Dags för hemresa!

Då va de tajm!
Klockan 12:50 lämnade vi hotellet och nu sitter vi på Ovda flygplats och väntar på avgång. 
Det var ett litet äventyr i sig att åka hem eftersom det var mitt dagen (när vi åkte bussen för en vecka sen hade solen börjar gå ner). Nu fick man se fler delar och Negevöknen (Sinai om man är i Egypten) och även gränsen mot Egypten eftersom stängslet och taggtråden ligger ca 3 meter från den väg man åker på. Man åkte relativt högt upp vilket ja kan tycka är lite läskigt när man sitter på en buss.
Negevöknen utgör 60% av hela Israel men ändå är det bara 2% av befolkningen som använder solenergi, och då är det kibbutzsamhällen man pratar om. Visst är de konstigt? Med så mycket sol!
Vi har haft en riktigt skön vecka iallafall, inte helt redo att åka hem till mörkret men det är man väl aldrig när man varit utomlands.
Kul att ni hängt med :) Hej då Israel