Äntligen köksrenovering!

Att renovera en walk-in-closet kräver inte så mycket fundering och jag var klar med de lilla projektet på mindre än en vecka. Supernöjd med resultatet, det blev ljusare och mer plats för oss båda, H slipper komplettera med en garderob inne i sovrummet! Japp, för H har mer kläder än vad jag har =)

Nu är det dags att fortsätta med det vi (i tanken) började med innan sommaren, köket! Innan sommaren var vi runt i och pratade med olika köksleverantörer. Kollade in deras utbud, färger, luckor m.m och hade väl siktet inställt på Ballingslöv eller Marbodal. Deras kök är ganska lika, precis som på många andra ställen men det är mycket känslan som fick styra och vi fick mer feeling när det gällde personalen på Ballingslöv och Marbodal. Kvänum minns jag tom att jag skrev ett inlägg om, rysningar bara jag tänker på de besöket.

I allafall, förra veckan åkte vi tillbaka till Ballingslöv och till Marbodal för en sista känsla och vi landade sedan hos Marbodal. Även om alla köksleverantörer vill tjäna pengar (även Marbodal) så känner vi ändå att kvinnan som jobbar där, samma kvinna vi pratatde med innan sommaren, vill att vi ska bli nöjda, hon hade mycket bra ideer och inputs som inte de andra leverantörerna hade. Hon har fått ritning på nuvarande kök och hur vi vill ha det som hon ska greja med fram till onsdag då vi ska ses klockan 16 för att gå igenom allt i deras program, de ska bli superkul!

Vi kommer köpa köket av Marbodal och vi kommer även köpa installationen av köket av byggfirman Marbodal jobbar tillsammans med. Det vi kommer göra själva är att plocka ner de köket som sitter nu och ta bort kakel, bredspackla och måla väggarna vita, de två sistnämnda kommer lejas bort men där har vi egna kontakter.

Så.. där står vi nu! Vi är på gång och jag hoppas att detta inte kommer ta för lång tid, vill gärna ha allt klart till Jul men efter att ha läst en hel del bloggar så är risken stor att det kanske inte kommer bli så.. vi får se! Vi har inte valt de klassiska köket, vi kommer till exempel bara ha ETT överskåp, så det känns inte som det bordde ta så lång tid när köket väl har levererats?! Diskmaskin, kyl & frys ska vara på samma ställen som nu, spis med.

Spännande.. 

I helgen var vi iväg till tippen, trots att den ligger i Sätra så åker man alldeles för sällan dit. Vi utnyttjar 4an lite fel tyvärr. När vår diskmaskin gick sönder i November förra året så hamnade den i de tredje sovrummet när vi köpte den nya och där har den stått fram tills nu i helgen. Även en del av ett kök från 1an vi bodde i i Vällingby 2013 har tagit massor med plats uppe på vinden, den fick också åka till tippen, befriande att rensa!

Kommentera här: