Ultimata testet

Olika situationer i vardagen brukar betyda cigg, ibland kedjerökning. Hamnade i den situationen igår men fixade de! Inte galant men de gick iallafall. En stackars Joakim som satt på jouren på Stockholm Parkering fick ta den mesta skiten men så fick de blir :)

Kom ner till Phuset igår för att åka och byta däck, hade fått en tid från de som har mina vinterdäck så allt va i sin ordning och de skulle gå smidigt. Skulle slippa kö eftersom de fram till fredag bara va öppet för de som har däcken på däckhotell hos dom. Så blev de inte! 
Efter 2 år har jag plötsligt fått en bilgranne som tyckte de va viktigare att hen kom ut ur sin bil än att jag skulle komma in i min. Hen hade dessutom fått så mycket plats att hen i stort sett kunde slänga upp sin dörr fullt. Så, där stod jag. 

Krypa in i bagageutrymmet har ett par sagt, tror de hade varit lättare sagt än gjort. Det slutade iallafall med att jag under 1.5 timme kom till företag efter företag för att få tag i ägaren som för övrigt hade leasat bilen. Hamnade hos ett företag i Göteborg som sedan kom på att någon från NCC hyrt bilen. Mm mm litet företag, dehär blir ju lätt. 
Efter ca 20 minuter fick jag ett namn, googlade å DÄR! 2 hus nedanför mig!! Kul fredag.

På 1.5 timme i denhär situationen hade jag nog lätt rökt 9 cigg. Alldeles säkert. 

Tappade total aptit efter de 1.5 timmarna (Ja, man blir lätt på dåligt humör) så de jag skulle handla å laga till middag blev inte av, H fick nöja sig med att plocka upp en pizza på vägen hem.


1 vecka

Nu har jag varit rök/snusfri i 1 hel vecka. Inte nikotinfri dock men hey.. jag kan inte gör allt på en gång. Köper mig 2 mg tuggummin, tuggar ca 6 st per dag och resterande tid tuggar jag vanliga Extra. 

Så... mina tänder gå i ett sträck från att jag vaknar tills att jag går å lägger mig.

Efter 1 vecka så visar vågen 1.5 kg plus, jag har samlat på mig vatten, jag har varit sötsugen varje dag förutom i helgen men va fan, då brukar jag unna mig. Jag har varit morgongrinig och jag har känt mig nedstämd i omgångar, nästan gråtfärdig, ingen träningssug de senaste 3 dagarna.

Slutsats? Jag lever hellre 5 år kortare smal och glad än 5 år längre fet, gråtfärdig och deprimerad!
Verkligen?? Nej knappast! 
Jag är så otroligt stolt över mig själv trots allt, frågar mig mest samma fråga varje dag

Varför börjar många igen efter att ha upplevt denhär avvänjningen? Jag hoppas aldrig jag behöver uppleva de.. 
Vill aldrig börja igen!! Snart 1 vecka

Snart når jag målet att ha varit rök/snusfri i 1 vecka. Jag har ju bestämt mig för att nå de målet nämligen så nu väntar jag in dagen.


Så, man går ju upp i vikt av att sluta röka, mindre kul! Många tror att man gör de för att man tar till annan gött istället för cigg men så är de ju inte utan de har med att göra att man har en onaturlig ämnesomsättning när man brukar tobak och nikotin. När man slutar sjunker den drastiskt och man drar även på sig vätska. Så... Jag kan inte undvika de, de har jag accepterat.

Jag kan bara försöka dra ner lite på maten (ca 200-300 kcal sägs de att man ska skåla av) och träna lite extra. Alternativt tar jag tag i detta efter jul.. japp, efter jul. Så lång tid tar de för ämnesomsättning och förbränning att plana ut efter rökstopp. De ni!

I övrigt.. De går väl bra..  symtomen kommer som en klocka. Efter ca 5 dagar kommer skallebanken.. jo tack den kände jag igår kväll. Räknar till 10 många gånger om dagen. 

Nu orkar ja inte skriva mer.