Småpillet fortsätter. .

Vi tog en liten paus efter att vi målade listerna, en paus som betydde att golvlisten mellan de två dörrhålen stod omålad mot en vägg i extrarummet i X antal veckor.  Men nu va de klart.  H målade även ramen vi köpte för X antal veckor sedan och beställde i helgen ett motiv som vi trånat efter i 1,5 månad. Tvörnöjd med slutresultatet. Synen man möts av när man kommer från hallen in i vardagsrum/kök är tillfredsställande, det är väl så de ska va?? 


En tanke som slog mig idag, på tal om ingenting, VEM kom på den smarta idéen att för ett par år sedan (eller va de 1 år sedan) ta tillbaka den lilla godispåsen som vi 80-talister och sena 70-talister är uppväxta med?? Innan den stora 5 kg påsen kom upp i hyllan! De va ju de absolut smartaste och trevligare som kunde ske. Nostalgi OCH "ok antal gram" på en och samma gång.
För de är väl knappast karamellkungens idé eftersom det inte är deras påse, deras design... får googla på de tror jag ..

Lägenhetsvärdering

Så med de nya reglerna när de gäller bostadslån som kom till från juni 2016 så är de inte bara att ringa banken och be dom göra en marknadsvärdering och besluta om låneutrymme utan nu måste man då betala en mäklare för att få så exakt som möjligt.

Det gjorde mig irriterad först men sedan fick jag de förklarat gör mig.

Då värderingen gäller 5 år så är de viktigt att man får så korrekt pris som möjligt (mäklare har högre pris än bankerna) för att om man sedan kommer på innan de 5 åren att man vill renovera nästa rum efter köket, exempelvis badrum, så ser man om utrymmet finns utefter hur man är belånad vs värdet som gjordes för låt säga 3 år sedan. 

Får man ett fö låg värdering så är de inte säkert att utrymme finns. 
Gillade inte vår nya bankman eftersom hon inte är så värst pedagogisk så vår förra bankman/kvinna ringde upp och förklarade de på ett mer normalt språk och tog bort alla banktermer. Fan att hon skulle börja inom företag.. annars hade vi inte haft dom gör problemen nu. Men hon kan hjälpa till ändå så det blir så enkelt som möjligt så nu är vi på banan igen.

Så.. nu är det nästa steg inför de nya köket :) värdering

Så idag är de städning och putsning av fönster som pågår och allt som ska kastas står just nu och tar upp heeeeela hallen, allt på bilden plus en gammal diskmaskin. Tur man har stor bil😉

Så, en vanlig söndag med andra ord! 

De draaaaar..

... precis under foten. Har haft problem med sendrag i flera dagar nu, gissar på vädret som bara skiftar hela tiden.


De är ett helvete. Dubbla sockor med mammas stickade överst, hoppas de hjälper! 

- Lite såhär låter de idag..