Bredäng Camping

Idag kom H's mamma och man på besök igen (de va här för två veckor sedan). Denna gång skulle dom bo på Bredäng's Camping. När dom är i Stockholm med husbilen brukar dom oftast bo på den lilla grusplätten vid Zinken's IP (mellan Ringvägen och pendeltågspåret) eftersom det är nära och centralt och då H's bror med familj bor på söder brukar det vara enklast.
Denna gång blev de Bredäng's Camping efter lite önskemål från oss eftersom vi vill hänga lite i Söderort oxå när dom är här. Skoj tycker jag att dom lyckades boka en plats, i början av veckan såg det mörkt ut.
 
Efter jobbet idag så gick vi ner till campingen för grillning, trevligt tycker jag, blev däremot lite chockad över storleken på campingen, man stod lite "på" varandra men jag är ingen expert när det kommer till campinglivet så jag antar att det är så det ska vara, man får en plätt och där ska man hålla sig.
 
Positivt va det i alla fall att det fanns lite saker att göra där, det var inte bara en enda stor parkering. Det fanns en Thai restaurang, det fanns en annan restaurang med rättighter, lite längre bort fanns det typ utegym och överallt fanns det baracker med toaletter och dusch, man behövde knappast stå i kö trots att det var fullt med campande gäster. Förrutom plats för husbil/husvagn så fanns det uppsatta tält man kunde hyra och även stugor.
Nära till Bredäng's T bana om man vill ta dig in till stan, jag skulle vilja säga att campingen var lite "allt man kan få" om man fortfarande vill bo lite i naturen trots att man är i Stockholm. Mitt i City är inte riktigt min grej.. men nu e de inte jag som ska bo.
 
Nu känns det som jag öppnat värsta reklambloggen med både fiket i söndags och campingen idag, det är faktikst bara en tillfällighet.
 
 
Middag blev härlig tonfisk! Nedan följer en fantastisk bild som jag skrattat mycket åt. Den är så söt på något vis. När jag började jobba som parkeringsvakt 2013 såg jag denna skylt för första gången. Jag älskar att det står "Stockholm Centrum". Det kanske är jag som är konstig men jag tycker det ser lite roligt ut.
 
 

Hornuddens Trädgård

Idag har vi varit på lite utflykt.
Vi tog bilen och åkte ut mot Strängnäs och sedan vidare ut till Hornuddens Trädgård.
En fin stor gård ute i ingenstans. Det är en ekologisk gård med fik och restaurang med bara ekologiska varor, mycket odlat på plats. Superfint!
 
Det enda som gjorde mig lite besviken var fiket/restaurangen, det fanns inget "mellanting" att välja på utan det var antingen en stor lunchtallrik eller socker (bakelser, kakor, tårtor m.m)
Jag var inte vrålhungrig utan hade klarat mig bra på en macka  och en kopp kaffe men det fanns inte att välja på. Det fanns någonting om hette "hembakat bröd med smör" men det kändes lite osäkert, smör? bara smör? så det vågade jag mig inte på utan H tog istället en större lunchtallrik med egengjort korv, sallad och potatissallad som vi båda åt av istället.
 
Bortser man från fiket då så var det en otroligt mysig plats där man hade kunnat sitta lääänge länge.
Vi fick med oss zucchini och en burk carobpulver hem.
 
Hemma igen och det är dags att planera lite middag, vissa av oss två jobbar ju nästa vecka så matlådor måste fortfarande göras... haj
 
 
      
 

Härliga Lördag!

Maten ligger i vattnet (sous vide) och vi sitter på balkongen och bara myser i väntan på att de ska bli klart.


Mamma & Pappa var förbi en sväng på kaffe och macka. Dom åkte från Åsa i Göteborg på morgonen och bet av milen här för att sedan åka de sista ca 26 milen hem. Perfekt sådär på halva vägen.. 🙄

Det blir en lugn lördag misstänker jag, helt ok för mig! Nu kanske man kan våga välkomna sommaren? Värmen har hållt i sig hela dagen, det är vi inte direkt bortskämda med sommaren i Stockholm 2017, håller tummarna för att de hållet sig juli och augusti ut.

Vi skålar från Stockholms södra sida och hoppas ni alla får en trevlig Lördag!