Folk!!

Så för andra lördagen i rad tvingas jag upp trots ledighet som betyder sovmorgon. NÅGON i huset tycker att 07:15 är en lämplig tid att börja sopa i trappuppgången på lördagar. Ekot av slag mot metall och sten gör mig galen.. aja bara att gå upp. Inte nog med det såg jag att H fortfarande låg kvar 30 minuter innan han skulle infinna sig på jobbet.

Ljudet närmade sig plan 2 och jag öppnade dörren i morgonrock och bad henne snällt att kanske byta tid till nästa gång, hon såg mest bekymrad ut och undrade om hon kunde fortsätta nu när hon hade börjat. Jag har tagit dehär med styrelsen tidigare i år men eftersom majoriteten i styrelsen är i pensionsålder och över det så är väl alla vakna kl 06 och ser inte de som ett problem. Gårdsstädningarna är ju satta kl 09:00 så de sätter ju ribban liksom, och så undrar dom varför inga är med lördagar kl 09 ?
Jag förstår att kvinnan tycker att 7 är en bra tid en lördag eftersom de inte är massa spring i trappen men hon kanske ska fråga sig vart folk är kl 7 en lördag.

Nog om de, nu laddar vi inför kommande nyårsafton. Middagen inhandlad, förrätten inhandlad och barnens sena julklappar har slagits in. Bring in on!Julafton 2017 - firas i nya köket!

Nu var det länge sedan jag skrev någonting här så det kanske är dags! Köket blev klart tillslut men det tog sin lilla tid, det tog längre till än vad Marbodal hade sagt men det kanske var väntat. Marbodal säger en sak och snickarna har helt andra planer, klart blev det iallafall!
Vi är jättenöjda och såååå glada att det äntligen blev av
 
Bordet är från Bolia och stolarna är från House Doctor, riktigt sköna! Det som har gjorts sedan bilderna togs är såklart väggarna som är vita.
 
Julafton kom tillslut och i år firades det hemma hos oss. H´s mamma och man + 2 hundar åkte ner från Norrland och H´s bror med familj kom via tunnelbanan. Det är alltid lite extra skönt att vara på hemmaplan under julen tycker jag, inte just hemma men att befinna sig i den stad man bor i är ju extra lyx, att slippa ge sig ut på vägarna med full bil m.m. Stress under jul är någonting som aldrig har lockat mig.
H jobbade i stort sett hela julen utom juldagen. På julafton jobbade han såklart inte en full dag men han var ändå uppe tidigt och var ganska trött när han väl kom hem för att fira jul. Aftonen var en typisk klassisk jul, det var till och med en tomte på plats. Jag är inte uppväxt med tomte, inte vad jag minns iallafall. På julafton när jag vaknade när jag var liten så låg det paket under granen, vissa var från tomten och vissa var från mamma och pappa, gudfar, morfar/mormor, farfar/farmor m.m men någon tomte syntes inte till utan stod med text på paketen.
 
Tror inte vårat/våra barn kommer se tomten så ofta på julafton, kanske på andra platser där man firar jul men jag tror jag kör med "tomten kan inte portkoden hit älskling men han la dom här på balkongen så jag la dom under granen". Någonting som jag minns är nämligen högen med paket under julgranen som man fick klämma och känna, hur fin är inte en julgran men massa paket under? superfint! H är inte så mycket för jultomte på jul så det lär inte bli någon diskussion direkt, i landsproblem?? ja
Maten var blandad men allt de viktiga fanns med. Julskinka, pastej, rullsylta, jansons, köttbullar, prinskorv, revbensspjäll, rödbetssallad, potatis, sill, julgodis... you name it, och gott va de! H´s mamma hade förberett i stort sett allt utom janson som jag gjorde dagen innan så det var ingen sådan typisk julstress, jätteskönt!
Ja, de va den julen. Människor glada, barn glada och hundar glada, vad mer kan man begära? Nu siktar vi vidare på nyårsafton som kommer firas i Tyresö med syrran, hennes man och deras barn, jag ser så mycket fram emot det, jag kan inte ens minnas när jag firade med syrran senast. Jag minns att jag firade med syrran vid millenieskiftet som jag har foton från... men de va nog sista.
 
Mamma & Pappa skickade blommor från Cypern så dom fick oxå va med på jul :)