Zeus Boat Trip

Vi bestämde oss för att åka ut på en liten tur, lite ångest kände jag över att missa solstolen men de absolut värt de!

För 300 kr per skalle var vi ute mella  10:00-16:00 och åkte längs kusten. Först norrut, näsan hela vägen till hamnen där båten la till från Kavala i lördags och sedab tillbaka förbi Golden Beach till lite andra mysiga platser som kommer synas på bilder nedan.

Vi åkte såklart inte nonstop utan båten stannade säkert 6-7 gånger för fiske, bad och även lunch som ingick i priset. Sovlaki på kyckling eller fläsk eller en typ fläskkotlett, till det sallad och potatis (även ris) och.. hör å häpna.. tzatziki fick man til. De va inte dåligt! 

Förväntade man sig en längre sträcka för 300 kr så fick man nog åka en annan båt. Vi läste en dem på google innan vi valde Zeus och det var förhållandevis nöjda turister men då och då läste man om andra som va missnöjda över att man åkte så "kort" och att fisket som höll på i 20-25 min va jävla onödigt.
Till dom vill jag bara säga.. alla vill kanske inte bara sitta på en båt och åka och åka.. och dessutom har ju alla olika intresse. Jag tyckte att Zeus fick med allt för alla.

Vissa kanske är vana vid att betala 35 kr för att resa runt en hel dag.. men till dom säger jag bara, åk tillbaka till Thailand då om du e så jädra snål 😉 

På vägen hem köpte vi en mindre väska så vi får plats med allt när vi åker hem på lördag. Vi ska ju köpa ouzo förståss.. 120 kr för en liter mot 250 kr för 3.5 dl på systemet.. puhh. Nevaaaa!

Så här följer lite bilder från dagen :)

Golden Beach från andra sidan
Ja men de där lilla blir ju perfekt. Kläder i den.. sprit i den stora 😂

Souvlaki utan tzatziki

Todde aldrig jag skulle få uppleva en souvlakitallrik utan tzatziki, att jag fick uppleva det för allra första gången i just Grekland känns nästan lite ironiskt 😂. Lite som den ruttna fisken H fick dag 1, en havsby i grekland som gör reklam för "fresh fish" å så e den rutten. I Grekland? 😂

Jag fick be om tzatsiku (eftersom de blir lite torrt annars hur bra köttet än är) och jag fick även betala för de. Jag tänkte att dom egentligen kanske hade glömt de men.. icke.

Detta är första gången jag är i Grekland, stranden är fin, miljön och bergen just här är fantastiskt men att jag på något vis trodde att det skulle va något sådär snarlikt Cypern på maten och människorna var helt fel haha. Polarbröd till giros, ingen tzatziki till souvlakin och inte en enda gång lite bröd innan maten.. ni vet när man sätter sig på en restaurang så får man ofta de.. inte här. Å så den griniga mannen på hotellet å vi får inte glömma gubben som jobbar i supermarketen här 😂 

Nog om det, kan låta som jag är missnöjd, det är jag inte. En sista minuten till solen är precis va de blev å de va precis va vi ville ha. Byter ut 14 grader i sverige mot rutten fisk om det är sol och 26 grader alla dagar i veckan.

Ni sitter vi hör på altanen igen efter en dag i diset, idag har det varit 26-27 grader men disigt, perfekt läsa bok väder så vi låg nere på stranden våra 5-6 timmar ändå :)

Har precis varit nere och ätit och regnskuren som H väntat på hela dagen behagade då att komma, H hade däremot blivit lovad blixtrar och dunder så han hade planerat att ta plats vid en bar vid stranden... de löftet hölls inte och regnet slutatde sen. Besviket gick vi hem å hällde upp varsin ouzo istället 😊


Semestern fortsätter

Det här är än så länge exakt de vi tänkte oss när vi hastigt bokade resan! Vakna tidigt, äta frukost, ta plats på stranden till lunch, äta och ta plats på stranden igen. Bara lugnt och försiktigt gå upp 5 kg och sen åka hem 😊


Jag är lite förvånad över strandsänguthyrningen dock. På cypern är jag van att man pröjsar för 2 stolar och ett parasoll, man tar plats och sedan kommer en kille med bagväska och eb skrivare. Samma va de på Kap Verde (på Jamaica va allt gratis).
Här tar man plats sedan kommer de en kille och frågar om man kommit på vad man vill ha, vi pröjsar för två frappé sen är dom nöjda någon timme eller två.. sen börjar dom stryka längs stolarna igen.
Det ät uppskyltat att man inte får ta med egen mat eller kylväska, då får man sitta på ställen där de bara är strand, direkt på handuken. Visst de blir ju pengar vare sig man betalar stolarna direkt eller köper de i form av kaffe men är man en hel dag så blir de ju dyrare än att man bara betalar EN gång.

En bulgarisk familj sa "nej tack de e bra för oss" den en kille kom fram och ville ta bestälkning och efter någon halvtimme kom killen fram igen och förklarade reglerna.. familjen sa "you just lost us" tog sitt pick å pack och lämnade sina platser.. knappast nån förlust för ägarna till den strandsnutten eftersom de kom folk hela tiden som ville ha sängar. Alla solområden har samma regler. 

Kan kanske tycka att dom borde ha ett pris om man BARA vill ha stolar å paeasoll, dra till med 20 euro då om de e så.. men då slipper man tvinga i sig en cola bara för att. Slutar ju med att man beatäller vatten för kung å fosterland. 

Vi har under kvällen gått mot den norra delen av viken idag för att hitta ett ställe och köpa ett till handbagage på, vi gick å gick och vi hittade tillslut. Vi ju bara med oss en varsin axelväska och ett stort bagage som bara vägde 17 kg så vi tänker att vi köper en mini rullväska som handbagage, fyller skor å lite kläder i den så har vi vikt tillgodo i den stora för ouzo å annat gött!

Visst hade vi kunnat köpa en till stor väska så får vi 20 kg till men helvete va vi måste köpa badhandukar då för att vira in flaskorna i. Näpp dehär blir bra 😊

Gick vidare till en liten söt klassisk grekisk taverna. De va mysigt, vi tog däremot de italienska dom hade på menyn haha. Vi va sugna på pasta.
Vi hann precis äta klart å betala när trubaduren tog plats.. vi hade bordet alldeles för nöra för att orka med de.

Nu sitter vi på balkongen och lyssnar på ljudet från en grekisk actionrulle.. den låter inte särskillt bra. Snart dags att sova, herregud klockan är ju redan 21.45