Semester 2016 - del 2

Så va gjorde vi vecka 2.. allt bara flyter ihop. Vi var i Finnsjön fram till torsdag morgon.
En dag va vi faktikst iväg till en sjö runt stugan som jag aldrig varit vid innan. H's mammas man planterade för länge länge sen öringsyngel i den sjön, vi snackar över 10 år sedan och H har alltid velat testa fiska där men det är svårt att ta sig dit. Det finns likom ingen väg.. däremot finns de både björn och älg så som ni kanske förstår va jag inte så pigg på de. Men men.. så fick de bli, H's kompis hängde oxå me.
Dom fiskade å jag gick (satt) i min värld.

Jordgetingar :/ där satte jag mig först.. ja flyttade på mig sen.

Älg :/  .. stoooor älg.

Som tur är dök vi inte på nåt björnbajs, men vi hittade massvis med smultron. Dom fick ingen fisk (mört räknas inte) så dom fick plocka som straff.


På onsdagen gjorde vi någonting jag velat göra länge länge, det blir liksom aldrig av.  
Vi drog iväg till Hammerdal för att hälsa på Helene och Tommy och alla vovvar.. äntligen!  
Turen tar bara 1.5 timme men ändå blir det aldrig av. Förra året va de redan inplanerat men sedan dök en resa till Cypern upp.
Vi stannade i ramsele och käkade lunch, det blev en utflykt av de hela


Finaste Bjärven hänger me! 13 år har han hunnit bli tyckte jag hon sa. Pigg!


Det var så himla trevligt att träffa dom igen,  nu får de liksom inte gå lika lång tid.
Vid 19 tiden drog vi till Finnsjön igen för att packa alla grejor och städa lite.  Man skitar ner rätt mycket på en vecka. 
Man bestämmer sig hela tiden att man ska va organiserad och ha allt i ordning så det är lätt när man ska åka,så man inte riskerar att glömma nåt.. men så blir de ju aldrig, man springer omkring å plockar allt man spridit ut överallt ändå. 

Så.. torsdag och de va dags. Vi åkte precis som på vägen upp. Via stugan hos mamma och pappa där vi stannade till lördagen. Syrra med familj var också där. 

Marängsviss, far & son :)

Syrrans minsta på snart 3 år fick låna slangen, men när har förstod hur den funkade va de inte lika kul längre. Morfar fick hämta regnjackan :) 


Vi var även ut med båten en sväng, H va trött på att fiska från rygga eftersom de e mycket småfisk där, de är för många som badar så jag tror inte de stora fiskarna gillar att hänga vid bryggorna. Vi fick en gädda men han fick hoppa i igen. 

På lördagen åkte vi ganska tidigt, resten skulle till Järvzoo lika tidigt så de passade oss rätt bra att åka då. Vi tog en annan väg hem, via Norrtälje. Turen va väl inte jääättefin men finare än E4 som vi är ganska trötta på.

Den andra veckan på semestern (av 3) började lida mot sitt slut. På söndagen åkte vi in och tog oss ett varsitt glas cava vid Loopen i Hornstull. De va de re.

Sista veckan börjar oxå lida mot sitt slut men det är inte slut ÄN så ni får allt hålla er med de inlägget. 

Hoj så länge 

Nä, det är inte 2 st 700 ml flaskor ni ser. Så dä så! 

Kommentera här: