Semester 2016 - del 1

Får ju dela upp semestern i två delar.. har nog att skriva för att vänta en vecka till.
Då vi varit i Norrland 1 vecka så har jag inte kunnat uppdatera någonting,  mottagningen är sämst där och för att kunna kolla Insta nån gång mellanåt så är det nästan så man måste ut med båten.

Iallafall.. 2 veckor har passerat redan, jag ska inte ljuga och säga "å jisses va fort de har gått", det har gått i en alldeles lagom takt och vi har hunnit med att både göra saker och slappa.
Redan dag 2 tog vi oss halva vägen upp till Finnsjön, vi stannade till hos mamma och pappa. Dels för att hänga lite med dom och dels för att bita av resan  (bara en med körkort) och för att dumpa av 3 växter som mamma skulle få vara barnvakt åt. 

Vidare sen, upp till Sundsvall för att handla allt vi skulle tänkas behöva ute i skogen när man inte har en butik på lämpligt avstånd. Birsta.. helt ok centrum, denna gång hade jag däremot kommit till himmelriket.


Ok, i Segeltorp har vi Godisbolaget, men HÄR fanns det ALLT. Från Salta Pingviner som man tidigare fått bunkra med när man är ute och flyger, till Lays Vinägerchips, vidriga burkläsk från USA och sist men inte minst Lejona halstabletter. Minns ni? 
Oki... vi åkte så småningom vidare.. 

Vi hade helt ok väder under veckan i Finnsjön. Någon dag regnade det men annars va det uppehåll med lite sol å lite moln. Redan första dagen tog vi oss ut i Finnån när solen visade sig, det är ett måste att det är sol när man drar den trippen å med tanke på hur vädret skulle se ville vi inte chansa med att vänta. 
Alltid lika mysigt att åka genom Finnån men iår blev det lite äventyr oxå. Det var så lågt vatten att både fastnade på en sten som gömde sig under utan.. de va lite trixigt till slut tog vi oss loss.H ville ju såklart fiska oxå! 

I stugan hos mamma och pappa plockade vi gula kantareller som vi fick med oss upp och de fick avnjutas tillsammans med dagsfärsk abborre till lunch och kväll två i Finnsjön spenderades framför brasan.. alltid lika mysigt.


Nje. . De blir inte riktigt mörkt. Men mys ändå! 

Dag 2 var tillägnad H och någonting han velat göra länge, och det är inte möjligt när man bor i lägenhet. Han ville röka högrev.. i klotgrill.
7,5 h tog de men ack så gött! Helt ok att liksom tvingas till att inte göra någonting en hel dag. Satt med mina färglada pennor och ritade och rökte om vartannat och nåt glas vin slank ner då å då. Perfekt! 

Nu va de lördag och vi drog oss in till la stada för att komplettera lite handling. Stan är ju inte så stor så att jag kanske skulle hinna träffa Veronica va ju en lite förhoppning jag hade.. Å visst gjorde jag de :) jag hade precis beställt min lunch och skulle sätta mig till bords när jag såg henne gå in mot lilla gallerian. 

Handlade det vi skulle handla och sedan åkte vi tillbaka igen,  med ett stopp i Långsele hos H mamma för att säga hoj, dom har varit på husbilssemester och hade precis kommit hem så vi svängde in på en kaffe.. sen vidare. 

Vi åkte till henkes kompis stuga för att äta gott och sedan gå på galej!  Superskoj. Fest ute i skogen är aldrig fel. Foppadojor och träskor överallt och jag äääälskart. Det handlar ju om att va bekväm och ha kul.. inte gå runt å dra i klänningen och få skavsår på fötterna!  Träffade lite kända ansikten oxå så man fick surra lite.Det var första summeringen av semestern. Vecka 1 var över och avslutades med en söndag med en liten huvudvärk och JCVD filmen. Nån gammal rulle som tydligen skulle va bra.  Ja somnade 40 min in.

HAJ

Kommentera här: