Semester 2016 - del 3

Happ, sista veckan lider mot sitt slut. Om 18 timmar sitter jag på tunnelbanan påväg till jobbet. Ja.. jag vet, man ska inte hålla på påminna sig själv, ge en själv ångest på dehär viset, men så är det. Tror inte jag är ensam 😯

Sista veckan har vi åkt runt lite. Vi har varit på Vaxholm och Fjäderholmarna.. varför heter de holmarna  (pluralis) är det inte bara en ö? 
En dag åkte vi ut till Sundby i Huddinge och gassade i solen och åt lunch.
Igår gick vi till Heron City för att kolla ett nytt inköp som vi funderar på, söndag idag och vi har fortfarande inte bestämt oss, ska vi slå till eller inte? Löpband. Verkar ju jädrigt bekvämt. det skulle va bra för H's rygg och jag skulle slippa stressa till gymet när de blir kallt ute. Känns onödigt att gå dit när jag bara använder 1 maskin liksom.
Vi gick sedan på Jason Bourne och avslutade med middag. De va de de! 
En lagom vecka med lite äventyr men även massor av vila.

På båten över till Vaxholm


Hade jag vetat att de tog 10 min från Nacka Strand till Fjäderholmarna hade jag åkt därifrån och inte från slussen.

E Typehaket .. asså ja vet inte.. nääh 

Nu ska H ge sig på en karre som ska förvandlas till pulled pork, de e så jädra gott när han gör de. Smarrigt å starkt. 
Kl 13 kommer Mathem med våra matkassar, ja nu va de dags för de igen. Noga planering för att slippa småinköpen och ta bort "va ska vi äta idag" stressen efter jobbet varje dag.

De viktigaste av allt med denna dag? Träningen startar på riktigt igen,  har sprungit en del på semestern men jag har också ätit en del så det är dags att ta tag i dedär så man är i form igen till nästa semester om 3.5 månad 😉

Alltid trevligt på löparturerna. . Är van vid att rådjur är rädda & skygga. Inte dessa 2 :)


HAJ

Semester 2016 - del 2

Så va gjorde vi vecka 2.. allt bara flyter ihop. Vi var i Finnsjön fram till torsdag morgon.
En dag va vi faktikst iväg till en sjö runt stugan som jag aldrig varit vid innan. H's mammas man planterade för länge länge sen öringsyngel i den sjön, vi snackar över 10 år sedan och H har alltid velat testa fiska där men det är svårt att ta sig dit. Det finns likom ingen väg.. däremot finns de både björn och älg så som ni kanske förstår va jag inte så pigg på de. Men men.. så fick de bli, H's kompis hängde oxå me.
Dom fiskade å jag gick (satt) i min värld.

Jordgetingar :/ där satte jag mig först.. ja flyttade på mig sen.

Älg :/  .. stoooor älg.

Som tur är dök vi inte på nåt björnbajs, men vi hittade massvis med smultron. Dom fick ingen fisk (mört räknas inte) så dom fick plocka som straff.


På onsdagen gjorde vi någonting jag velat göra länge länge, det blir liksom aldrig av.  
Vi drog iväg till Hammerdal för att hälsa på Helene och Tommy och alla vovvar.. äntligen!  
Turen tar bara 1.5 timme men ändå blir det aldrig av. Förra året va de redan inplanerat men sedan dök en resa till Cypern upp.
Vi stannade i ramsele och käkade lunch, det blev en utflykt av de hela


Finaste Bjärven hänger me! 13 år har han hunnit bli tyckte jag hon sa. Pigg!


Det var så himla trevligt att träffa dom igen,  nu får de liksom inte gå lika lång tid.
Vid 19 tiden drog vi till Finnsjön igen för att packa alla grejor och städa lite.  Man skitar ner rätt mycket på en vecka. 
Man bestämmer sig hela tiden att man ska va organiserad och ha allt i ordning så det är lätt när man ska åka,så man inte riskerar att glömma nåt.. men så blir de ju aldrig, man springer omkring å plockar allt man spridit ut överallt ändå. 

Så.. torsdag och de va dags. Vi åkte precis som på vägen upp. Via stugan hos mamma och pappa där vi stannade till lördagen. Syrra med familj var också där. 

Marängsviss, far & son :)

Syrrans minsta på snart 3 år fick låna slangen, men när har förstod hur den funkade va de inte lika kul längre. Morfar fick hämta regnjackan :) 


Vi var även ut med båten en sväng, H va trött på att fiska från rygga eftersom de e mycket småfisk där, de är för många som badar så jag tror inte de stora fiskarna gillar att hänga vid bryggorna. Vi fick en gädda men han fick hoppa i igen. 

På lördagen åkte vi ganska tidigt, resten skulle till Järvzoo lika tidigt så de passade oss rätt bra att åka då. Vi tog en annan väg hem, via Norrtälje. Turen va väl inte jääättefin men finare än E4 som vi är ganska trötta på.

Den andra veckan på semestern (av 3) började lida mot sitt slut. På söndagen åkte vi in och tog oss ett varsitt glas cava vid Loopen i Hornstull. De va de re.

Sista veckan börjar oxå lida mot sitt slut men det är inte slut ÄN så ni får allt hålla er med de inlägget. 

Hoj så länge 

Nä, det är inte 2 st 700 ml flaskor ni ser. Så dä så! 

Semester 2016 - del 1

Får ju dela upp semestern i två delar.. har nog att skriva för att vänta en vecka till.
Då vi varit i Norrland 1 vecka så har jag inte kunnat uppdatera någonting,  mottagningen är sämst där och för att kunna kolla Insta nån gång mellanåt så är det nästan så man måste ut med båten.

Iallafall.. 2 veckor har passerat redan, jag ska inte ljuga och säga "å jisses va fort de har gått", det har gått i en alldeles lagom takt och vi har hunnit med att både göra saker och slappa.
Redan dag 2 tog vi oss halva vägen upp till Finnsjön, vi stannade till hos mamma och pappa. Dels för att hänga lite med dom och dels för att bita av resan  (bara en med körkort) och för att dumpa av 3 växter som mamma skulle få vara barnvakt åt. 

Vidare sen, upp till Sundsvall för att handla allt vi skulle tänkas behöva ute i skogen när man inte har en butik på lämpligt avstånd. Birsta.. helt ok centrum, denna gång hade jag däremot kommit till himmelriket.


Ok, i Segeltorp har vi Godisbolaget, men HÄR fanns det ALLT. Från Salta Pingviner som man tidigare fått bunkra med när man är ute och flyger, till Lays Vinägerchips, vidriga burkläsk från USA och sist men inte minst Lejona halstabletter. Minns ni? 
Oki... vi åkte så småningom vidare.. 

Vi hade helt ok väder under veckan i Finnsjön. Någon dag regnade det men annars va det uppehåll med lite sol å lite moln. Redan första dagen tog vi oss ut i Finnån när solen visade sig, det är ett måste att det är sol när man drar den trippen å med tanke på hur vädret skulle se ville vi inte chansa med att vänta. 
Alltid lika mysigt att åka genom Finnån men iår blev det lite äventyr oxå. Det var så lågt vatten att både fastnade på en sten som gömde sig under utan.. de va lite trixigt till slut tog vi oss loss.H ville ju såklart fiska oxå! 

I stugan hos mamma och pappa plockade vi gula kantareller som vi fick med oss upp och de fick avnjutas tillsammans med dagsfärsk abborre till lunch och kväll två i Finnsjön spenderades framför brasan.. alltid lika mysigt.


Nje. . De blir inte riktigt mörkt. Men mys ändå! 

Dag 2 var tillägnad H och någonting han velat göra länge, och det är inte möjligt när man bor i lägenhet. Han ville röka högrev.. i klotgrill.
7,5 h tog de men ack så gött! Helt ok att liksom tvingas till att inte göra någonting en hel dag. Satt med mina färglada pennor och ritade och rökte om vartannat och nåt glas vin slank ner då å då. Perfekt! 

Nu va de lördag och vi drog oss in till la stada för att komplettera lite handling. Stan är ju inte så stor så att jag kanske skulle hinna träffa Veronica va ju en lite förhoppning jag hade.. Å visst gjorde jag de :) jag hade precis beställt min lunch och skulle sätta mig till bords när jag såg henne gå in mot lilla gallerian. 

Handlade det vi skulle handla och sedan åkte vi tillbaka igen,  med ett stopp i Långsele hos H mamma för att säga hoj, dom har varit på husbilssemester och hade precis kommit hem så vi svängde in på en kaffe.. sen vidare. 

Vi åkte till henkes kompis stuga för att äta gott och sedan gå på galej!  Superskoj. Fest ute i skogen är aldrig fel. Foppadojor och träskor överallt och jag äääälskart. Det handlar ju om att va bekväm och ha kul.. inte gå runt å dra i klänningen och få skavsår på fötterna!  Träffade lite kända ansikten oxå så man fick surra lite.Det var första summeringen av semestern. Vecka 1 var över och avslutades med en söndag med en liten huvudvärk och JCVD filmen. Nån gammal rulle som tydligen skulle va bra.  Ja somnade 40 min in.

HAJ