Bröllop, rån och uppskattning!

Helgen har passerat. Den blev inte lika ledig som den förra eftersom det skulle samlas (vad dom beräknade) 300.000 åskådare kring slottet på lördagen. Ja började 0530 och ordnade själva utsättning för patrullerna men sedan drog jag själv på mig min uniform och drog ut å jobbade i solen.. de va flera månader sedan ja lämnade dataskärmen så ja blev som ett litet barn, härligt va de! 
Klocka 12 fick de där emot vara nog och jag åkte hem.
Jag och Henke drog ut på en promenad efter jobbet och passerade då Skärholmens Centrum.. där va de avspärrat.
Jisses. Några hade tagit en grävmaskin och dragit rätt in i pantbanken, vad vi hörde senare från en gammal kollega som körde ordningsvakt där så hade man dessutom tänt eld på tre bilar innan för att få poliserna till annan plats. Helt otroligt, de hade dessutom tydligen hänt 1450 på dagen.. när alla fortfarande är i centrum. Sjukt.

Annan kul grej idag under söndagen.  Fick ett mail till jobbmailen från de som haft hand om inspelning av nya Beck filmen. Han ville tacka för ett bra samarbete va de gäller utrymning av en gata för en scen. Hur ofta hjälper vi inte till med inspelningar.. men ja har då aldrig fått ett tack för vårat arbete tidigare. Kul!! 
De ska ja hälsa kollegorna imorgon!

She keeps going... and going.. and going

Fortsätter med mina tidiga mornar.. eller sena nätter? 
De närmar sig dock semestern och lite extra ledigt även över midsommar så nu rullar de mest på.. och för bilen med. SL 's avstängning av röda linjen i Skärholmen och även tvärbanan gör ju att de kommer krävas 100 byten för att komma fram till jobbet efter den 22 juni, å börjar jag då 545 så kräva nattbussen :/ Då gick snålheten och bekvämligheten in och jag tar nu bilen och letar parkering i Hammarbyhöjden varje morgon klockan 5:20 för att slippa betala 120 spänn om dagen för biljett, de e stressigt och jobbigt (läs fickparkering) men de går.. Å de kommer definitivt vara värt de när halva kollektivtrafiken stängs av :/ 
790 spänn för en icke fungerande eller säker resväg. NEJ TACK!

Fordonsflytt!

Första kursdagen av två började idag på huvudkontoret. Juridik 8 timmar med paragrafer och stycken och kapitel har gjort mig lagom mosig i huvudet men jag skriver så gott de går om min dag.

Jag går då utbildning för att få förordnande i fordonsflytt från trafikkontoret. 
Det är ju då inte jag som kommer körandes med en bärgningsbil, den ringer jag bara till. Det är en myndighetsutövning som ger mig rätten att flytta ett fordon efter beslut från trafikkontoret (det är asså inte jag som har de slutgiltiga beslutet som tur är) jag är på plats, rapporterar, för protokoll tills bärgare kommer och lyfter fordonet. 
Spännande på ett vis men skrämmande på ett annat.
Jag är däremot såklart glad över fortroendet jag fått, tillsammans med mina 9 medarbetare, att gå denhär utbildningen. 
Så.. Tillbaka till skolbänken ett par dagar.