Kalamies - Cypern

Idag var det dags för fiskmeze. Många gånger har jag varit sugen på det men eftersom de flesta vill ha köttmeze när man har varit ute å ätit på cypern så har det fallit sig naturligt att alla beställer samma. Man måste ändå va minst 2, å är jag själv är det ingen mening. 
Nu va de däremot dags! Henke ville ha fisk och jag med.
Pappas kusin gav oss tipsen att åka till Kalamies i Pernera, det skulle vara den bästa med ärligt bra mat och färsk fisk.
det stämde, mums va gott och när man äter fiskmeze så blir man inte lika illamående heller som av köttmeze. . De e liksom mastigare mat och mer potatis å grejer till kött.
Vi tog oss en drink efter maten och sedan åkte vi hem.  Vi var jättetrötta men av någon anledning satte vi oss på altan och tog oss en nattfösare, och tur var väl det.

I skrivandets stund (som ni ser i början av blogginlägget använde jag mig av "idag") just nu när jag skriver blir det igår... vi fick liksom avbryta för att när jag satt å skrev utbrast Henke nåt i stil med " men va i heeeelvettee".
ut från vardagsrummet och ut på verandan vandrar de en 8-10 cm stor hårig spindel.... 
han kryper under solstolarna och kryper ihop lite där eftersom han känner sig lite hotad av oss.

Vi vill ju ha död på den så fort som möjligt men samtidigt vill vi ha kort på den så Henke tar en handduk som ligger å petar lite på den, då springer han tillbaka mot dörren och jag får panik och tror att han ska in igen så jag slänger igen dörren, å där satt han. 
På den vida dörren. . Henke fotar och sedan tar han kvasten.

Under hela fotosessionen och dödsögonblicket står jag på en stol och sms ar mamma :)


De slutade med att vi var vakna i ca 2 timmar till efter det och väskorna (som är öppna i sovrummet ) rullade vi ut i vardagsrummet. . Vem vet vad som gosat ner sig där.

Idag ska jag gå genom plagg för plagg och samtidigt packa, sedan hålla dom stängda.
ja.. de va den dagen de.

Idag är det städning som gäller och sedan ska vi hem till pappas kusin ikväll.

HAJ 

Slutspurt!

I början av denhär veckan började ångesten. Man vet att man snart ska hem och man vet att man också snart ska tillbaka till jobbet. 2 otroligt tråkiga saker som sker inom samma helg.. jisses.
Nu kan man till och med säga att "i övermorgon åker vi".. 

I förrgår var vi i Protaras, vi kom dit klockan 930 och lämnade med nattbussen klockan 0045.
DET är vad jag kallar en heldag med sol bad mat dryck. Härligt.

Igår var vi hemma i stort sett hela dagen. Lugn dag, de var ganska skönt faktikst. Ingen tanke på att vi absolut MÅSTE göra nåt bara för att de e semester. Vi bekantade oss lite mer med vissa av katterna som välkomnade oss när vi kom. 
Vi hjälpte en gång en katt här som hade ett stort sår på magen, tror de var 2010 eller 2009, någon av dom gångerna när jag va här iallafall. Han var skadad. När han blev bättre fortsatte han hålla sig hos mamma och pappa. Det blev deras katt och han fick heta Svante.

Minst ett år måste han hållit sig kring dom men sedan försvann han bara.. kom aldrig tillbaka. 

Igår kom en ny liten kisse som jamat kring lägenheten sedan vi kom. Jag har nu döpt Hen till Tofflan.
Tofflan pratar heeeeela tiden.

Idag är det torsdag och vi ska ner till stranden på förmiddagen. Ikväll ska vi till ett ställe som pappas kusin tipsat om. Kalamies nere i Pernera. Efter att ha googlat så verkar dom ha extremt härlig mat så de ska bli spännande.
Återkommer med betyg :)

HAJ 

En helg med släkten!

En proppad helg har nått sitt slut. I fredag kom Efi & Michalis på kvällen och Henke bjöd på en pasta med olika svampar, rökt fläsk/bacob och grädde, de blev populärt!
Vi åkte en tur till Aya Napa på kvällen och gick nere vid hamnen efter maten och sedan hem igen vi äntligen fick ta oss en bit chokolatina som dom hade med sig :)   

vi babblade på om allt möjligt, ganska mycket fiske faktikst då Henke fiskar och Michalis precis har börjat fiska . Han hade med sig sitt spö och hade siktat in sig på att gå upp klockan 430 på lördagen för att fiska mellan Konnos Beach och Cape Greko. Sagt och gjort. När vi vaknade på lördagen var han inte i lägenheten.  Han dök upp vid 830 med en påse småfisk :)

Lördagen bjöd på lite utflykter. Men först fick vi smaka kaktusfikon som växer utanför lägenheten 
 Vi åkte sen  förbi Cape Greko för att ta oss till vad som kallas för Sea Caves om man ska lyssna till Aya Napas försäljning av attraktioner till turisterna. Visst kan man kalla de för det och vackert är de!! Hoppas inga turister missar dehär för jag hade inte velat missa det själv (även fast jag varit där förr, men Henke har inte sett de)

Det är ute i ingenstans och har du inte en bil så blir det svårt att gå från närmsta hållplats.. de intressanta är att glassbilen hittade det. Vi har hört en glassbilen cirkulera kring lägenhet in 7 dagar men den har aldrig närmat sin, men ute i ingenstans dök den upp och det var bara vi där. Vi passade såklart på eftersom jag pratat så mycket om glassen. Speciellt Triantafillo  (smak av rosor). Henke va inte sen att smaka den tillsammans med en kula jordgubb. Jag tog Ros med Citron som alltid. Magiskt, och än en gång precis som med Girosen så förstod ju Henke vad jag menade :) han var nöjd.

Efter utflykten åkte vi till Konnos Beach som Victor (ni vet den lilla lägenheten vi bodde i i Vällingby hos Birgit, hennes son heter Victor och han bor här) hade sagt var bra.
Det var den!! Vi dök och tittade på (faktikst ganska många) färglada fiskar, solade lite och sedan vidare hem.  Vi skulle ta oss en lite siesta och Efi och Michalis skulle checka in på ett hotell dom hade bokat.

Vid 7 tiden hämtade dom upp oss. Då va det dags för en Meze kväll på en mysig taverna i Paralimni. 
Det bjöds på nygjord och därefter grillad halloumi,  bröd, sallad, kaninlever, cheftalia  (cypriotisk köttbulle) kleftiko  (oooootrologt mört kött som ba släpper från benet) med potatis, grillad kyckling, en sorts revbensspjäll, röror , oliver, grillad kanin, cypriotisk korv... de va säkert mer.
Efterätt var massor av frukt och sedan en form av friterat knyta med anari i (en ost) mums!
Rullade ( hade vi inte åkt bil hade vi gjort de ändå) och somnade inom 45 minuter.. med liiiite magknip.

Trötta på läsning? ? här kommer mer! Klockan 09 på söndagmorgonen blev vi upphämtade av faster Sofi och hennes sambo som hade åkt 1.5 timme från Limassol för att hämta oss. Dom skulle ta oss till Limassol för att hinna träffa hela släkten, och främst såklart farmor som hunnit fylla 80 år. Väl där träffade vi farmor, alla  kusiner (Efi hade vi ju hängt med i paralimni) och kusinbarn. Mycket trevlig dag med god mat och prat. 
En liten utflykt till hamnen i Limassol blev det oxå!
20.40 var vi hemma och man var möööööör.... men SÅ nöjd med dagen!
superlunch hemma hos Sofi!

Finaste farmor!

Kusin Christina 

En fika i Limassol